Γάζα : Τα 220 νεκρά παιδιά ,οι οβίδες «λευκού φωσφόρου», και οι «ψευτορουκέτες»,αποκαλύπτουν την αλήθεια. Το 1967 ο πόλεμος, με τρία κράτη κράτησε έξι μέρες. Τώρα βομβαρδίζουν για 13 μέρες, γυναίκες και παιδιά, «πολεμώντας» τους ψηφοφόρους της Χαμάς. Δεν είναι πόλεμος. Είναι Ψυχολογική Επιχείρηση.
Σπύρος Χατζάρας
Οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα κυλούν αργά για 13 μέρα ,όπως και οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Γρήγορα τρέχουν μόνο, ο θάνατος, και οι βόμβες. Στα γρήγορα γίνονται και οι ταφές των νεκρών.
Οι καταμετρημένοι Παλαιστίνιοι νεκροί έφθασαν τους 704. Οι περισσότεροι άμαχοι. 220 τα παιδιά. Περίπου 200 γυναίκες και γέροι.
Τους θαμμένους κάτω από τα ερείπια ,θα τους βρουν, η «διεθνής κοινότητα», και η «Ερυθρά Ημισέληνος», αργότερα. Οι τραυματισμένοι ξεπερνούν τις 3500.Οι απώλειες της Χαμάς, του «εχθρού» στον οποίο υποτίθεται ότι επιτίθεται το Ισραήλ, είναι «επισήμως» μικρές.300 μαχητές περίπου, μετά από 13 μέρες πολέμου, γεγονός που επιβεβαιώνει, ότι ο πραγματικός στόχος των βομβαρδισμών δεν είναι η Χαμάς, αλλά η αραβική κοινή γνώμη , και η πρόκληση «αντεκδικήσεων». (σύμφωνα με το σενάριο της RAND Corporation;) Το 1967 ο πόλεμος, με τρία κράτη κράτησε έξι μέρες. Τώρα βομβαρδίζουν για 13 μέρες, γυναίκες και παιδιά, «πολεμώντας» τους ψηφοφόρους της Χαμάς. Δεν είναι πόλεμος. Είναι Ψυχολογική Επιχείρηση
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι το Ισραήλ «δεν θέλει εκεχειρία, αλλά το τέλος της τρομοκρατίας» για να μην γίνει η Γάζα «δορυφόρος του Ιράν». (σύμφωνα με το σενάριο της RAND Corporation;)
Από την πλευρά, του Ισραήλ, οι νεκροί είναι ,επτά στρατιώτες και τρεις άμαχοι.
Η Επιτροπή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού , από τη Γενεύη ,κατήγγειλε το Ισραήλ, ότι δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για την περίθαλψη των τραυματιών, και την απομάκρυνση των νεκρών, και ανακοίνωσε ότι οι τραυματιοφορείς του Ερυθρού Σταυρού, και της «Ερυθράς Ημισελήνου» , με φρίκη αντίκρισαν χθες , 4 μικρά παιδιά, δίπλα στα πτώματα των νεκρών μητέρων τους, στα σπίτια που βομβάρδισε το περασμένο Σάββατο ο ισραηλινός στρατός στο Zeitoun, στην ανατολική Γάζα . Στα σπίτι βρέθηκαν 12 πτώματα Ο ισραηλινός στρατός απαγόρευσε στα νοσοκομειακά να προσεγγίσουν τα σπίτια.
Παράλληλα η εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, αποκάλυψε με φωτογραφικά ντοκουμέντα, ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε οβίδες M825A1 , «λευκού φωσφόρου», από την έναρξη των πολεμικών του επιχειρήσεων εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές, για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, και Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματιστεί από τις βόμβες αυτές, που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα.
Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα ,απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον 40 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας επικεντρώνοντας τις επιδρομές κυρίως στη μεθοριακή πόλη της Ράφας, όπου υπάρχουν σήραγγες που χρησιμοποιούνται για διακίνηση όπλων και στην πόλη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, προπύργιο της Χαμάς, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς .
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ που ενέκρινε τη συνέχιση των χερσαίων επιχειρήσεων, διατηρώντας την πιθανότητα διεύρυνσής τους ,περνώντας στην τρίτη φάση, που διατυπώθηκαν διαφωνίες. Ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της εκεχειρίας, ενώ ο πρωθυπουργός διαφώνησε.
Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την αποστολή διαπραγματευτών στην Αίγυπτο για συνομιλίες με στόχο μια διαρκή εκεχειρία. Σε περίπτωση αποτυχίας των διπλωματικών προσπαθειών, το συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τη διεύρυνση της εκστρατείας.
«Συμφωνήσαμε για τη διερεύνηση της διπλωματικής επιλογής, συνεχίζοντας ωστόσο την επιχείρηση», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός Οικονομικών Ρόνι Μπαρ Ον, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ.
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις που εδρεύουν στη Δαμασκό, μεταξύ των οποίων η Χαμάς, θεωρούν ότι η αιγυπτιακή πρωτοβουλία για μια διαρκή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας δεν συνιστά μια αξιόπιστη βάση για την επίλυση της κρίσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FLP) και εκπρόσωπος των παλαιστινιακών οργανώσεων που εδρεύουν στη Δαμασκό Χάλεντ Άμπντελ-Μάζιντ.
Οι υπηρεσίες «παραπληροφόρησης» της διεθνούς κοινής Γνώμης, εξαπέλυσαν εκατοντάδες τηλεγραφήματα και ρεπορτάζ από το πρωί, για δήθεν την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ από το Λίβανο. Η «πληροφορία» που δόθηκε από τον ισραηλινό στρατό διαψεύστηκε αργότερα.
Στην Ιερουσαλήμ, ο Ράφι Εϊτάν, υπουργός της κυβέρνησης του Εχούντ Ολμερτ, δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι του Λιβάνου είναι υπεύθυνοι για την εκτόξευση ρουκετών. «Νομίζω ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Το περιμέναμε. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην λιβανική κυβέρνηση», είπε.
Η Χεζμπολάχ γνωστοποίησε στην κυβέρνηση του Λιβάνου, στην οποία συμμετέχει με έναν υπουργό, ότι δεν έχει σχέση με την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λιβάνου.
Αργότερα ,Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η πληροφορία για την εκτόξευση νέων ρουκετών από τον νότιο Λίβανο στο έδαφος του Ισραήλ ήταν εσφαλμένη.«Εξ' όσων γνωρίζουμε, πρόκειται για εσφαλμένο συναγερμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Στη Δαμασκό, ένα εκατομμύριο άνθρωποι, διαδήλωσαν σήμερα, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, κατά της ισραηλινής επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας, και ζήτησαν «τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και το άνοιγμα του περάσματος στην Ράφα».
Η Γαλλία και η Γερμανία είναι έτοιμες να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία για να συμβάλουν στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχοντας δίπλα του τη Γερμανίδα καγκελάριο Ά. Μέρκελ, και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και το Ισραήλ να εγκαταλείψει τη Γάζα το ταχύτερο δυνατό.
«Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν, η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει, το Ισραήλ πρέπει να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά του και να εγκαταλείψει τη Γάζα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Σαρκοζί .«Το κλειδί είναι να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ», σημείωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Σαρκοζί στο Παρίσι.
Η Κίνα χαιρέτισε την πρωτοβουλία του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς εκφράζοντας ωστόσο εκ νέου την ανησυχία της για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα., δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ. Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμονάχ Σινγκ καταδίκασε σήμερα τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα η διεθνής κοινότητα να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου