Ο κ. Καραμανλής προκάλεσε την «προ ημερησίας διατάξεως» συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Λογικά θα έπρεπε κάτι να έχει να πει. Να παρουσιάσει το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της κρίσεις.παρουσιάσει. Να καταθέσει προτάσεις για διάλογο. Και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του κινείται χωρίς πυξίδα. Στο άρπα-κόλα.
Οι «επικοινωνιολόγοι» που τον συμβουλεύουν, του είπαν να μιλήσει για συναίνεση, αφήνοντας πίσω την αλαζονεία του «χθες» Αλλά ουσιαστικά αναζητούν δεξιά και αριστερά συνενόχους στην αποτυχία τους.
Στην αποτυχία των πολιτικών που οδήγησαν στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο.
Ο κ Καραμανλής στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπογράμμιζε: «η Οικονομία μας αποδεικνύει αντοχές ισχυρότερες σε σχέση με πολλές άλλες. Και αυτό, γιατί προωθήσαμε μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια»!!!
Τι είπε στη βουλή; Σήκωσε τα χέρια ψηλά, ομολογώντας την αποτυχία του:
«Είναι απρόβλεπτη και η ένταση και η διάρκεια και η τροπή που μπορεί να πάρει η κρίση. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η έκταση των επιπτώσεων στις εθνικές οικονομίες. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η επίπτωση στον Κρατικό Προϋπολογισμό»…Πάει δηλαδή η θωρακισμένη οικονομία, πάνε οι αντοχές, πάνε και οι μεταρρυθμίσεις…
Τώρα, θυμήθηκε τη συναίνεση. Αυτό του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να κάνει, αυτό κάνει. Επί της ουσίας λέει. «Απέτυχα παταγωδώς. Οφείλετε να αναλάβετε μαζί μου την ευθύνη της αποτυχίας μου».
Τα ίδια ακριβώς συμβούλευσαν και τον κ. Σαακασβίλι, που ζήτησε από το λαό του να υπάρξει συναίνεση και πολιτική σταθερότητα στη Γεωργία για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.
«Όλες μας οι προσπάθειες δεν πρέπει να επικεντρώνονται στις εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες, αλλά στο πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση» (Σαακασβίλι12.02.2008).
Το ίδιο επικοινωνιακό σχέδιο για εξαπάτηση των πολιτών.
«Απέναντι σε μια τέτοιας έντασης κρίση δεν αρκεί η βούληση, οι προσπάθειες μόνο της κυβέρνησης. Απαιτείται συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, στα θεμελιώδη. Οφείλουμε, λοιπόν, να βάλουμε τέλος στη στείρα άρνηση».(Καραμανλής 12.02.2008)
Η άρνηση πρός τις λάθος μετερρυθμίσεις και τις λάθος πολιτικές, δεν ειναι στείρα αλλά δημιουργική.Η άρνηση του λάθους γεννάει την ελπίδα.
Σπύρος Χατζάρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου