Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ»

Για να αντισταθούμε στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας ,είναι απαραίτητη η Εθνική Λαϊκή Ενότητα γύρω από ένα αντι-Ολιγαρχικό κίνημα.
Η αλλαγή μπορεί να έρθει και από τα πάνω και από τα κάτω.
Και μέσω κάλπης αλλά και με κλοτσοπατινάδες. Είναι πραγματικό ζήτημα. Θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό δυνάμεων

ΕΡ. Σήμερα η χώρα μας βιώνει μία βαθειά κρίση, όχι μόνον οικονομική, πιστεύετε ότι μπορούμε στο άμεσο μέλλον να βγούμε από αυτήν και με τι τρόπο;

ΑΠ. Πάντα θα υπάρχει διέξοδος. Ανά πάσα στιγμή. Και για την οικονομική και για την πολιτική και την κοινωνική κρίση. Δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε πενταετή προγράμματα. Εδώ και τώρα. Μόλις βγούμε από τη Συναγωγή και τη Στοά όλα είναι δυνατά. Το ζήτημα επομένως δεν είναι το πόσο θα διαρκέσει η μεγάλη Νύχτα αλλά το πότε εμείς θα ανάψουμε τα φώτα. Μετά το σκοτάδι έρχεται το Φως. Αυτό είναι άλλωστε φυσική νομοτέλεια. Το παραδέχονται και οι διαλεκτικοί. Θέση, Αντίθεση, Σύνθεση. Η αλλαγή μπορεί να έρθει και από τα πάνω και από τα κάτω. Και μέσω κάλπης αλλά και με κλοτσοπατινάδες. Είναι πραγματικό ζήτημα. Θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό δυνάμεων. Προϋπόθεση όλων όμως, είναι να καταλάβουν οι περισσότεροι ότι ο Κούλης και ο Αξελ είναι ομόσταυλοι και να υπάρχει θέληση για τη Νίκη.

ΕΡ. Στο έργο σας «Η Επανάσταση των Φιλογενών» θεωρείται ότι η επανάσταση του 1821 ήταν έργο μίας μυστικής ελληνικής οργάνωσης, γιατί παραβλέπετε τις άλλες παραμέτρους όπως τους Ελλαδίτες επαναστάτες της εποχής, το ευρωπαϊκό φιλελληνικό κίνημα και άλλες;

ΑΠ.Θα σας διορθώσω. Δεν θεωρώ. Το απέδειξα. Η επανάσταση έγινε με τη συνεννόηση των Υψηλαντών με τους Καποδίστριες και τον Μαυροκορδάτο. Τον Φυραρή. Αυτές ήταν οι τρείς συνιστώσες. Που αξιοποίησαν ότι είχαν στην διάθεση τους. Την εκκλησία, τους δασκάλους, και το «περιστύλιο». Ο Λάμπρος και ο Ρήγας ήταν μέρος αυτής της διαδικασίας. Η 25η Μαρτίου δεν είναι πρωταπριλιά. Για αυτό πρέπει να ανατρέψουμε τα ψέματα και τα φούμαρα που μας έχουν επιβάλει ως δήθεν ιστορία. Πέρσι «τα παιδιά» της Στοάς του Λονδίνου, οι κληρονόμοι των δολοφόνων του Καποδίστρια και οι καθ’ έξην και κατ’ επάγγελμα ψεύτες, τιμούσαν τα «200 χρόνια από την ίδρυση» του φαντάσματος, της ανύπαρκτης και ανορθόγραφης «Φιλικής Εταιρείας», των «προλεταρίων» της μεσαίας Τάξεως, και του τέκου της Στοάς της Λευκάδας του Ξάνθου .
Ο αρχηγός της Επανάστασης ήταν ο Καποδίστριας. Εκείνος ήταν η Αρχή .
Δεν υπάρχουν άλλες παράμετροι. Εκτός των Φιλογενών υπήρχαν μόνο οι αντιπρόσωποι της εταιρίας της Ανατολής που ήσαν ρουφιάνοι της Στοάς του Λονδίνου και οι βαφτισμένοι Εβραίοι. Οι αργυρώνητοι , οι προδότες , οι πράκτορες και τα λαμόγια. Οι Ξάνθοι, οι Μακρυγιάννηδες , οι Μιαούληδες, οι Τρικούπηδες και άλλα τέτοια καθάρματα.

ΕΡ. Στο βιβλίο σας αυτό γράφετε το πολύ σημαντικό, ότι με την σύναψη των δανείων με την Μεγάλη Βρετανία η Ελλάδα έγινε χώρα υποτελής στα αγγλικά συμφέροντα. Πέστε μας λίγα λόγια για την υποτέλεια της χώρας μας μέχρι σήμερα.

ΑΠ. Το μικρό ελληνικό κράτος το 1829 χρώσταγε ήδη το ποσό των 15 εκατομμύριων στερλινών στους τοκογλύφους που αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα για πενταροδεκάρες. Ο ρουφιάνος των Άγγλων, ο βαπτισμένος Εβραίος Ορλάντο, που τον έστειλαν στο Λονδίνο να διαπραγματευτεί τα δάνεια έγραψε: «Ανεκαλύφθη φανερά των Άγγλων ο σκοπός. Εζήτουν οι φίλοι μας να κυβερνήσωσι διά του χρυσίου των την Ελλάδα». Ο Ρουφιάνος αυτά. Ο πράκτορας. Ο αυτόχθων Εβραίος. Τι άλλο να σας πω. Οι δανειστές, οι τραπεζίτες δολοφόνησαν τον Καποδίστρια επειδή ήθελε να καταργήσει τα μνημόνια. Μετά, μαζί με τον ‘Οθωνα ήρθε ο Μαξ ντε Ρότσιλντ. Οι καταπιεστικοί φόροι που επέβαλε η Τραπεζοκρατία ισοπέδωσαν την αγροτιά. Ο Ρότσιλντ που επέβαλε την πρώτη πτώχευση του 1843, όταν με την «μεταρρύθμιση» καταργήθηκαν οι συντάξεις. Μετά έσκασε η «Υπόθεση Πατσίφικο», και η χρεοκοπία του πράκτορα Τρικούπη, το καθεστώς των πρακτόρων του Λόυδ Τζώρτζ και της Στοάς του Λονδίνου, Βενιζέλου-Ζαχάρωφ-Στεργιάδη, που έφεραν την Μικρασιατική Καταστροφή,και μετα η δικτατορία των πρακτόρων των Άγγλων Γεωργίου-Παπάγου, η προδοσία του ΟΧΙ, η ερυθρά τρομοκρατία, η προδοσία της Κύπρου και φτάσαμε μέχρι την Εσχάτη προδοσία του «Καστελόριζου», που συνεχίζεται.
Η υποτέλεια δεν διακόπηκε ποτέ. 180 χρόνια τραβιόμαστε με πράκτορες και προδότες. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», μας κυβερνάνε οι “His master voice” εγχώριοι αχυράνθρωποι. O Κούλης και ο Αξελ είναι ομόσταυλοι. Όπως οι Καραμάν Αλής και παπα-Ανδρέου.

ΕΡ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείστε με την εγκληματική δράση των κομμουνιστών στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι θέλετε να δείξετε με αυτήν σας την ενασχόληση;

ΑΠ.Την Αλήθεια. Ότι ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν δημιούργημα των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών που επιδότησαν το ΚΚΕ με 2.000.000 χρυσές λίρες, από εκείνες που μας έκλεψε ο βασιλιάς και τους τις παρέδωσε. Οι Άγγλοι και ο βασιλιάς κάλεσαν το ΚΚΕ στο Λίβανο. Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε από τους κομμουνιστές , αλλά παραδόθηκε στους Άγγλους που ευθύνονται για τη σφαγή των αιχμαλώτων. Τη δικτατορία του 36 δεν την έκανε ο Μεταξάς αλλά οι Αγγλοι, ο βασιλιάς και ο Παπάγος. Ο Τσολάκογλου ήταν μέγας πατριώτης και όχι προδότης. Θα μπορούσα να σας παραθέσω 1000 αλήθειες και 1000 ψέματα. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Να πω ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, αλλά δεν με πιστεύουν. 

   ΕΡ. Προσφάτως βρεθήκατε στον Μελιγαλά για την εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων των κομμουνιστών όπου ήσασταν και ομιλητής και την προηγούμενη παρουσιάσατε το βιβλίο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ στην Καλαμάτα θα θέλαμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας καθώς και τι αποκομίσατε από αυτήν σας την επίσκεψη.

ΑΠ. Η καλύτερη εντύπωση ήταν η βόλτα στην παραλία της Καλαμάτας στις οκτώ το πρωί και ο καφές όταν άνοιξαν τα καφενεία. Πολιτικά μιλώντας, συγκράτησα τη συγκίνηση των συγγενών των σφαγμένων στην Πηγάδα, που χειροκρότησαν όσα είπα, και τη σκληρή λογοκρισία των τοπικών ΜΜΕ που δεν μετέδωσαν απολύτως τίποτα. Είπαν μόνο ότι έκανα μια αντικομουνιστική ομιλία. Ντροπή τους. Στην παρουσίαση του βιβλίου στην Καλαμάτα υπήρχε ενδιαφέρον. Υπήρχε αγάπη για την πατρίδα. Γόνιμο έδαφος για τη σπορά της αληθείας υπάρχει, μεταξύ των ωρίμων όμως. Μας λείπουν οι νέοι. Χάθηκαν, κάπου μεταξύ καρτοκινητού και κοινωνικών δικτύων.

ΕΡ.Θα θέλαμε να μας διατυπώσετε τις θέσεις και τις προτάσεις σας για την δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικιστικού κινήματος.

ΑΠ. Οι απαιτήσεις δημιουργίας ενός κινήματος υπεράσπισης ου Έθνους και της πατρίδας διατυπώθηκαν από τους Φιλογενείς Καποδιστριακούς το 1817 με το «Πατριωτικό Δοκίμιο», που είναι ότι πιο σύγχρονο που ξέρω. Πρέπει να το ξανατυπώσουμε για να γίνει κτήμα κάθε Έλληνα.
 Η βάση του πατριωτισμού είναι η αυτογνωσία. Η γνώση της αλήθειας. Δεν μπορεί να νομίζεις ότι είσαι εθνικιστής και να τιμάς τους πράκτορες και τους ρουφιάνους των Άγγλων, σαν το Μακρυγιάννη τον Ξάνθο, τον Παπάγο κλπ.
Στην εποχή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των περιούσιων Επενδυτών, το κυρίαρχο πρόβλημα μας είναι η εξάρτηση, και η ξένη Κατοχή .Και η απάντηση βρίσκεται στην Εθνική Ανεξαρτησία, και τη Λαϊκή Κυριαρχία. Για να αντισταθούμε στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας ,είναι απαραίτητη η Εθνική Λαϊκή Ενότητα γύρω από ένα αντι-Ολιγαρχικό κίνημα.
Σήμερα, η διαχωριστική γραμμή περνάει ανάμεσα στους πατριώτες και τους απάτριδες εθνοπροδότες. Ανάμεσα στους αεριτζήδες και την παραγωγική κοινωνία, ανάμεσα στους τίμιους και τους κλέφτες, ανάμεσα στους υπερήφανους ανθρώπους με συλλογική εθνική συνείδηση και τους εγωιστές τηλεθεατές- καταναλωτές-πρόβατα. Ακόμα, το εθνικιστικό κίνημα πρέπει να συγκροτήσει ενα ενιαίο μετώπιο για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού συστήματος της Κλεπτοκρατίας, της Φαυλοκρατίαςκαι της Καρτελοκρατίας , που καταδίκασε τον τόπο μας στη μιζέρια, και το λαό μας στη δυστυχία και την απόγνωση. Δηλαδή, Κούλης, Αξελ, Φώφη, Οχετός στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: