Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Μαύρη» προεκλογική Τηλεκριτική του 1985 της κας Βικτωρίας Νταγκουνάκη

«Μαύρη» προεκλογική Τηλεκριτική του 1985 της κας Βικτωρίας Νταγκουνάκη 

Το βρήκα στα χαρτιά μου και το αναρτώ για να «διασκεδάσουμε» 34 χρόνια μετά. Το κείμενο στην εισαγωγή έλεγε. «Αν δεν απατώμαι, ο κ. Σ. Χατζάρας, είναι ο ξανθός νεαρός με την κακή άρθρωση και το βλέμμα άλα «κουρδιστό πορτοκάλι», πού λέει τις ειδήσεις στο νυχτερινό δελτίο της ΕΡΤ-1. Βλέπετε, δεν μπορώ να τούς θυμάμαι όλους... Άλλωστε, «μοιάζουν» τόσο πολύ μεταξύ τους.. . «Αν δέν απατώμαι επίσης, ο κ. Σ. Χατζάρας, είναι αυτός πού προκάλεσε παλαιότερα σάλο με το ιδιαιτέρως πορνογραφικό και προκλητικό περιοδικό του, το οποίο έφερε την πολιτισμένη όνομασία «Τ' Αρκίντι». Βλέπετε, δεν μπορώ να θυμάμαι τις επιδόσεις του καθένα στον χώρο των... Γραμμάτων και των Τεχνών. Άλλωστε, όλοι ασχολούνται περίπου με τα ίδια. . . Ο κ. Σ. Χατζάρας, λοιπόν, πριν λίγες μέρες, βρέθηκε σε συνάντηση του υπηρεσιακού υφυτιουργοΰ Τύπου, κ. Σταθόπουλου, με τούς πολιτικούς συντάκτες τών εφημερίδων. Δεν ξέρω αν με την παρουσία του εκπροσωπούσε την ΕΡΤ—1 ή «Τ' Αρκίντι» του... Όπως και νά 'χει άνοιξε τό στόμα του κι έκανε μιά ερώτηση πού θά σοκάριζε κι αυτούς άκόμη πού ασχολούνται μέ τό «Αρκίντι» και παρόμοια έντυπα. Άλλωστε, σοκάρισε καί τόν κ. Σταθόπουλο, Ρώτησε, Λοιπόν, ο Σ Χατζάρας; «Υπάρχει ή εντύπωση στην κοινή Γνώμη ότι ό κ. Μητσοτάκης καλλιεργεί κλίμα Ανωμαλίας για το Πολίτευμα με την δήλωσή του γιά τόν κ, Σαρτζετάκη. Μήπως πρόκειται ο Αρειος Πάγος, πού εγκρίνει τά καταστατικά των κομμάτων, να διαπιστώνει αν υπάρχει, αντίθεση πρός τό Σύνταγμα τής Ν.Δ. καί νά πάρει θέση;». 
Αυτό , μέ άπλά λόγια, σημαίνει: «Μήπως ό Άρειος Πάγος μπορεί ν' απαγορεύσει τή Ν Δ. νά υπάρχει ώς κόμμα;»...
 Ό κ. Σ. Χατζάρας δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε το... «κλείσιμο» της Νέας Δημοκρατίας ! Τώρα, έγώ, δέν θέλω νά κακοκαρδίσω τόν κ. Σ. Χατζάρα. Δέν γράφω γιά νά του επισημάνω ότι τήν άνωμαλία δέν τήν καλλιεργεί ό άρχηγός της Ν.Δ. αλλά όσοι ασχολούνται μέ κάβε «Άρκίντι» πού εκδίδουν. Τό 'γραψα γιά νά οάς ένηιμερώσω ότι σύμφωνα μ' έγκυρες πληροφορίες, ό κ. Σ. Χατζάρας, πρότεινε τό «κλείσιμο» της Ν.Δ. για τούς έξης λόγους…….

 Το ενδιαφέρον είναι ότι η Νταγκουνάκη και άλλαζε την ερώτηση μου στον Σταθόπουλο αλλά και μου έκανε μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση. Το περιοδικό μου, που ούτε το είχε πιάσει ποτέ στα χέρια της , κυκλοφόρησε το 1978, και λεγόταν «TARKIDI» σε «ευρωλατινική γραφή του , «ΘΑΡΣΙΤΙ», και είχε στο εξώφυλλο το σύνθημα «Θρασείν Χρη και βουρ». 
Και δεν ήταν πορνογραφικό αλλά περιοδικό της 9ης Τέχνης, την οποία η Τουρκομερίτες κανίβαλοι δεν γνώριζαν. 
Η ερώτηση που τρομοκράτησε τότε τη ΝΔ, αφορούσε, στο εάν θα έπρεπε να ΝΔ να καταθέσει στην Άρειο Πάγο δήλωση σεβασμού του πολιτεύματος λόγω του «Ανφέαρ».
 Δεν αφορούσε στην απαγόρευση της αντιπολίτευσης αλλά στην δήλωση ότι σέβεται το πολίτευμα. 
Πέρασαν 34 χρόνια αλλά η «μαυρίλα» δεν σβήνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: