Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Φωνάζει ο κλέφτης! Επικοινωνιακά ψέματα, επικοινωνιακή πόλωση, και βουλιμία για την εξουσία!

του Σπύρου Χατζάρα

Ήταν θυμωμένος και ήταν φανερό. Είχε ξεκουμπώσει και το πουκάμισο, γιατί τον «έπνιγε το δίκιο του» .
Ακούς εκεί να του λένε ότι έκλεισε τη βουλή και να παραγραφούν τα σκάνδαλα!
«Είναι εκτροπή να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της, όπως κάνει, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές» ; ρώτησε το αλλάζον ακροατήριο, των φίλων του κ.Βουλγαράκη, που είχαν πάρει αριθμό προτεραιότητας ,« για οικόπεδα στο Πανόραμα».
Σχεδόν, είπε. Όχι πάντα. «Σχεδόν κάθε φορά» !Δηλαδή εάν ήθελε, μπορούσε να την κρατήσει ανοιχτή για να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα. «Σχεδόν κάθε φορά»!
Ποτέ άλλοτε δεν έχει κλείσει η Βουλή για τις ευρωεκλογές ένα μήνα πριν - εκτός από τις ευρωεκλογές του 1984, και του 1989 όταν είχαμε ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Το 1994 η Βουλή έκλεισε 19 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, το 1999 έκλεισε 16 μέρες πριν και το 2004 μόλις 10 μέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Τα πράγματα ήταν απλά: Αν ο κ. Καραμανλής ήθελε να διερευνηθούν τα σκάνδαλα του και δεν φοβόταν, η ολομέλεια της Βουλής ,θα διέκοπτε τις εργασίες της λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και θα τις συνέχιζε αμέσως μετά. Όπως έκαναν στις ευρωεκλογές του 2004.

Σε αυτή την περίπτωση, και μέχρι το τέλος Ιουνίου (αν και θα μπορούσε να υπάρξει παράταση της Συνόδου της Βουλής μέχρι και το Σεπτέμβριο)
θα υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν προς συζήτηση και εξέταση στη Βουλή όλοι οι φάκελοι σκανδάλων που ήταν προ των θυρών της.

Στην ομιλία του ήταν απολύτως σαφής:

«Συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης. Αποφασισμένοι να συγκρουόμαστε με τις προκλήσεις των καιρών. Αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα, με σιγουριά και ασφάλεια, στο ξέφωτο της μέρας που έρχεται, μετά τη διεθνή θύελλα» .
Ο «δρόμος της ευθύνης» . Της Αρετής η της Κακίας;

«Να συγκρουόμαστε με τις προκλήσεις των καιρών», Ποιες προκλήσεις; Και να συγκρουστεί από ποια κατεύθυνση; Ποιοι είναι οι αντίπαλοι;
«Να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία» . Καλά αυτό είναι σαφές. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Το έχει πει το Tavistock Institute και το έχουν επαναλάβει 10.000 επικοινωνιoλόγοι, και 100.000 μάνατζερς και πολιτικοί σε 180 χώρες. Το έχει πει και ο κ. Μίχαλος.
«Να πάμε την Ελλάδα, με σιγουριά και ασφάλεια, στο ξέφωτο της μέρας που έρχεται, μετά τη διεθνή θύελλα» . Τώρα βάζει και υποψηφιότητά για βραβείο ποίησης. Το ξέφωτο της μέρας που έρχεται, μετά τη διεθνή θύελλα.

Για όλα φταίει η διεθνής θύελλα, με την οποία αυτός σαν ατρόμητος καπετάνιος συγκρούεται και εμείς οι επιβάτες περιμένουμε με σιγουριά και ασφάλεια να μας πάει στο ξέφωτο της μέρας που έρχεται.
Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική Ιστορία της. Τα δημόσια οικονομικά χειροτερεύουν, σε όλες τις χώρες. Επομένως όχι μόνο σε μας.
Η ανάπτυξη υποχωρεί, σε όλες τις οικονομίες. Επομένως δεν φταίει αυτός.

Η ανεργία καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών. Οι επιχειρήσεις πιέζονται ασφυκτικά και οι ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον τους.Ενώ εμείς που έχουμε τον SuperΚώστα την περνάμε «με σιγουριά και ασφάλεια».

Ξέχασε ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση πέντε χρόνια και άρχισε να ρωτάει:
- «Πώς μπόρεσαν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος από το 30% στο 100% του ΑΕΠ» . Ποιοι; Αυτοί που κυβερνούσαν;

Πώς μπόρεσαν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος, από 175 δισ. σε 290 μέσα σε πέντε χρόνια; Αυτό το ερώτημα δεν το απαντά ο κ. Καραμανλής . Και ρωτάει τους πριν για τα περασμένα .
«Δεν μπορεί, λοιπόν, να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες οι υπόλογοι για τα βάρη του χτες» . Για τα βάρη του σήμερα, ποιος θα πληρώσει;

Καμία παραδοχή ευθύνης! Και επικοινωνιακά ψέματα .

Πήγε στην Πολωνία, και ζήτησε να «θωρακιστεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο». Πήγε και στην Πράγα και πληροφορήθηκε, ότι για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, χρειάζεται «κινητικότητα» στην αγορά εργασίας, δηλαδή ελεύθερες απολύσεις, κόψιμο του μεροκάματου στα δύο , και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. «Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων» , είπε ο κ. Καραμανλής.

H εισήγηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για το Ασφαλιστικό, προτείνει ενιαίο φορέα παροχών υγείας με συγχωνεύσεις Ταμείων και θέσπιση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους. Σύνταξη στα 72.
Αυτό είναι το ξέφωτο της μέρας που έρχεται, μετά τη διεθνή θύελλα, «που διασφαλίζει μια καλύτερη προοπτική για κάθε νέο και κάθε νέα» .

Ο Μπερλουσκόνι στέλνει αμέσως πίσω τους λαθρομετανάστες ,και κατήγγειλε ότι «η Αριστερά όταν κυβέρνησε τη χώρα άνοιξε τις πύλες εισόδου στους παράνομους μετανάστες. Οραματιζόταν μια Ιταλία που να τη συνθέτουν διαφορετικές εθνότητες» .Ο Κώστας με τον Πάκι θέλουν να εξετάσουν το «animus» των λαθρομεταναστών για να τους δώσουν υπηκοότητα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια κοινής τους προεκλογικής εμφάνισης σε εκδήλωση της νεολαίας του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απεριόριστη διεύρυνση της Ευρωπαϊκή Ένωσης με χώρες-μέλη όπως η Τουρκία .Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη ως πλήρες μέλος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μιλήσουμε για τα σύνορα της Ευρώπης».

Ο SuperΚώστας , όπως και ο Ομπάμα, είναι και υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, Επιδεικνύοντας , « εθνική ομοψυχία για τα μεγάλα, τα σημαντικά, τα κρίσιμα ζητήματα» , της «μεγάλης πατρίδας» .

1 σχόλιο:

ILIAS είπε...

Είναι ο πιο "λίγος" πρωθυπουργός που κυβέρνησε την Ελλάδα. Ακόμα πιο λίγος κι από τον Σημίτη!