Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Το μνημόνιο και ο Πατριωτικός Πόλεμος του Στάλιν

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο Βλαδίμηρος, επειδή προετοιμάζει την ρωσική κοινή γνώμη για τον νέο πατριωτικό πόλεμο με τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση, θυμήθηκε τον «μουστάκια» και είπε ότι η Πατρίδα φροντίζει τα παιδιά της, και εξασφαλίζει σε όλους ελευθερία , εργασία και ευημερία. Για αυτό τόνισε ότι πρώτο του μέλημα είναι η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους ανθρώπους στη Ρωσία. Αλλά και ο Ρούσβελτ, πριν μπει στον πόλεμο, είχε υποσχεθεί σε όσους επιζήσουν, ότι μετά τον πόλεμο, «θα είναι ελεύθεροι από τον φόβο και την ανάγκη». Και για αυτό έδωσε συντάξεις. Εδώ σε εμάς συντάξεις γιοκ.

Ο AXEL Εβραιόπουλος συνεχίζει το αριστερό παραμύθι των (προνομιούχων) «αδύναμων» και ξεζουμίζει τους πολλούς και τους φτωχούς και διορίζει τον Ορέστη, του Στάθη του χρηματιστή, και των πληρώνει με τα λεφτά των φτωχών, ενω κόβει τις συντάξεις που έδωσε στους αμερικανούς ο Ρούσβελτ. «Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους», λέει ο AXEL, αλλά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο από το αίμα των αδύναμων οι περιούσιοι θα ρουφήξουν 1,680 δις για τόκους. Οι «αριστεροί», πανηγυρίζουν για την βελτίωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor σε «σκουπίδια+».
Οι αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων στην (Καρα-στημένη) ΗΔΑΤ, (Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων) , που αφορά σε «εξειδικευμένους επενδυτές σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης», τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2016. ανήλθαν μόλις σε 35 εκατ. ευρώ.
Οι αποδόσεις λοιπόν των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο 9,44%, οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων στο 13,48% και των 5ετών τίτλων στο 11,12%. Για σύγκριση, το επιτόκιο για το 2ετές πορτογαλικό ομόλογο βρίσκεται στο 0,16% και το 10ετές στο 3%.
Οπότε κάτι φταίει και με τους δικούς μας εκτός από τα μνημόνια.
Οι Πορτογάλοι μπήκαν και βγήκαν, και δανείζονται με 3%.

Το τραπεζικό Καρτέλ, που «ανακεφαλαιοποιήθηκε» τρεις φορές με λεφτά των πολλών και φτωχών με σχεδόν 40 ευρώ συνεχίζει απρόσκοπτα τις «συμφωνίες κυρίων» για την διαμόρφωση των επιτοκίων και των χρεώσεων «εντός ορίων» ώστε να εμφανίζεται ένας μαϊμού ανταγωνισμός και κατακλέβει τον Έλληνα πολίτη και την ελληνική επιχείρηση. Το Καρτέλ εφαρμόζει ληστρικές προμήθειες σε κάρτες και στις διατραπεζικές συναλλαγές που είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερες από το πλαφόν που επιβάλλει ο Κανονισμός 751/2015 της ΕΕ,
που έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκέμβρη.
Και οι προμήθειες, με μικρές αποκλίσεις από τράπεζα σε τράπεζα, με βάση τις «συμφωνίες κυρίων», είναι υψηλές για ΟΛΕΣ. Επιπλέον, οι προμήθειες υπολογίζονται από όλες τις ελληνικές τράπεζες μαζί με τον ΦΠΑ, καθιστώντας την χρέωση ακόμη πιο ακριβή. Και αυτό γίνεται από όλες τις τράπεζες.
Ένα χρόνο τώρα με την Αριστερά στην κυβέρνηση να συνεχίζει την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία, και το ΠΑΣΟΚ, η επιτροπή προστασίας των Καρτέλ δεν ασχολήθηκε ποτέ με το καρτέλ των καυσίμων και ιδίως με το πετρέλαιο θέρμανσης. Το ότι υπάρχει Καρτέλ στο Πετρέλαιο Θέρμανσης δεν χρειάζεται καν έρευνα. Υπάρχει Ολιγοπώλιο, και οι κοινές ανακοινώσεις των δυο διυλιστηρίων το λένε από μόνες τους. Αλλά αυτή είναι η Ουσία της Κλεπτοκρατίας και της Καρτελοκρατίας.

Το πολιτικό ζήτημα, εκτός από το μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις είναι να επιστραφούν από τις επιχειρήσεις που τιμωρούνται για πρακτικές Καρτέλ, τα χρήματα που ωφελήθηκαν αυτές, βάσει του νόμου για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Για παράδειγμα στην ολλανδική πολυεθνική Amstel-Heineken) επιβλήθηκε πρόστιμο 31 εκ ευρώ όταν τα κέρδη της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό ήταν πάνω από 800 εκ. Οπότε συμφέρει να κλέβεις.
Το πολιτικό ζήτημα δεν είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη «μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού» αλλά το ότι δεν γίνεται ανακεφαλαιοποίηση αλά «μπάνκστερς», και για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα αποθεματικά τους που χάθηκαν στο Χρηματιστήριο και στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με το PSI. Για αυτό λέω, ότι εκτός από τους διεθνείς τοκογλύφους και τη Χούντα Φρανκφούρτης-ΔΝΤ φταίει και η εγχώρια Ολιγαρχία, που «μάχεται για το καλό μας». Όσο υπάρχει το πλαστό χρέος και οι τόκοι του δεν είναι δυνατό να λυθεί ούτε το ασφαλιστικό ούτε να υπάρξει ανάπτυξη, και ο Κλάους (Ρέγκλινγκ), του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας και διάλυσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αλλά υποσχέθηκε επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων ενώ οι «άνωθεν» από το Ράιχ των Βρυξελλών και οι ντόπιοι εργολάβοι τραβάνε το σχοινί στους αριστερούς για τις τηλε-άδειες και ΕΡΤ!

Μπροστά στα όσα έρχονται, η λύση δεν είναι ούτε να εφαρμοστεί το μνημόνιο, ούτε να δοθεί χρόνος στον AXEL, ούτε η οικουμενική ούτε ο Κούλης.
Η λύση είναι ο πατριωτικός πόλεμος του Στάλιν. «Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε αμέσως όλη τη δουλειά μας σε πολεμικό ρυθμό, υποτάσσοντας τα πάντα στα συμφέροντα του Έθνους και της Πατρίδας και στο καθήκον της συντριβής του εχθρού. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχει στις γραμμές μας θέση για τους μεμψίμοιρους και τους δειλούς. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στους πεμπτοφαλαγγίτες που αποσυνθέτουν τα μετόπισθεν, τους λιποτάκτες, τους πανικόβλητους, τους διαδοσίες, να εξοντώσουμε τους κατασκόπους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εχθρός είναι δόλιος και πονηρός, ξεσκολισμένος σε απάτες και διάδοση ψεύτικων φημών. Ο πόλεμος ενάντια στο Τέταρτο Ράιχ δεν πρέπει να θεωρείται ένας συνηθισμένος πόλεμος. Δεν είναι μόνο πόλεμος ανάμεσα σε δυο στρατούς. Είναι ταυτόχρονα και πόλεμος ολόκληρου του ελληνικού λαού ενάντια στη γερμανοφασιστική τρόικα. Αυτός ο παλλαϊκός πόλεμος για την πατρίδα, ενάντια στους φασίστες καταπιεστές, έχει για σκοπό του όχι μόνο να εκμηδενίσει τον κίνδυνο που κρέμεται πάνω από τη χώρα μας, μα και να βοηθήσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, που στενάζουν κάτω από το ζυγό του τραπεζικού φασισμού. Εμπρός, για τη νίκη μας!»

Για αυτό επιμένω. Η λύση είναι να φύγουν και οι δεξιοί φιλελέ και οι αριστεροί και να έρθουν οι πατριώτες, ώστε η Πατρίδα φροντίζει τα παιδιά της, και να εξασφαλίζει σε όλους ελευθερία , εργασία και ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: