Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η κρίση και ο Άξελ φεύγουν, και η ελπίδα έρχεται από το Παρίσι

γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Το δίσεχτο 2016, ήταν η χρονιά του πιθήκου και από τα Ηνωμένα Έθνη είχε κηρυχθεί «έτος Οσπρίων». Ήτοι, έτος Φασολάδα. Πάρα ταύτα, μας έφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα.
Οι πελάτες των δημοσκόπων, και τα μίντια δεν κερδίζουν πάντα. Δηλαδή η δικτατορία των αναποφάσιστων και χαζοχαρούμενων ηλιθίων, μπορεί να ηττηθεί και στην Κάλπη.
Δυο ημερομηνίες θα μείνουν στην επικαιρότητα και για τα χρόνια που έρχονται. 23 Ιουνίου 2016, όταν η πλειοψηφία των Βρετανών, το 51,9%, είπε όχι στις ευρω-«αξίες» των τοκογλύφων, και ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ρίχνοντας στο καναβάτσο δημοσκόπους και παπαγάλους.
Στις 8 Νοεμβρίου 2016, έγινε το νέο πατατράκ. Στις ΗΠΑ οι ξυπόλυτοι ξεφτίλισαν τους «καθωσπρέπει» και ψήφισαν Ντόναλντ Τραμπ , προκαλώντας μεγαλύτερο σοκ στο κατεστημένο. Και το τρίτο «μήνυμα ελπίδας» ήρθε από το Χαλέπι με την ολοκληρωτική νίκη του Άσαντ και του Βλαδίμηρου στις 13 Δεκεμβρίου.
Οι ανθρωπιστές, το «Κράτος Δικαίου, το «παρατηρητήριο», η «Διεθνής Κοινότητα», το «Ισλαμικό Κράτος», οι Σαουδάραβες, έβαλαν την ουρά στα σκέλια, και γλείφουν τις πληγές τους. Μπρέξιτ, Τραμπ, Νίκη του Ασαντ. Αυτά κρατάμε από την Χρονιά που φεύγει.
Και η Ελπίδα για το 2017 λέγεται Μαρίν Λεπέν.
Πρώτο ραντεβού στις 23 Απριλίου και το δεύτερο στις 7 Μαΐου. Η Μαρίν Λεπέν ήδη επαγγέλλεται το τέλος της Χούντας των Αγορών. Αυτή είναι η Ελπίδα.

«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ποτέ δεν είχαν αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ», είπε η Μαρίν. Δηλαδή αφήστε τη Μπούντεσμπανγκ και τη Φέντεραλ Ρηζέρβ μόνες τους. Ελευθερία. Έξω από τη Μπότα του Γερμανιεβραίου τραπεζίτη.
Τέρμα ο σακάτης , το ούρογκρουπ και ο Ντάισελμπλουμ. Αλες καπούτ. Και το σκατουλάκι του ΕΛΟΥΚΟΥ. Το Κούλι(μπαλί). Η Μαρίν λέει ότι, «όπου πήγε το ευρώ, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι», και «όταν αποχωρήσει η Γαλλία από το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες», είπε η Μαρίν, που υποστηρίζει πως «ευρώ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο». Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο λέει ότι «το ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της Σοβιετικής Ένωσης», «δεν μας χρειάζεται πλέον, αφού δεν υπάρχουν Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας» και θέλει να κλείσει η ευρωπαϊκή πόρτα για την Τουρκία. «Ειδική σχέση» και βλέπουμε.
Ο αντίπαλος της Μαρίν, ο φιλελέ Φιγιόν είναι ότι και ημέτερος Κούλης Φιλελέ. Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δηλαδή, Μπούντεσμπανκ, Δωροθέα, Σακάτης, ευρωδιευθυντήριο, Χούντα Βρυξελλών. Ένα πράγμα είναι όλοι. Χούντα των Αγορών. Ο Φιλελέ Φιγιόν και ο Φιλελέ Κούλης είναι Χουντικοί. Δύο σκατούλες του ΕΛΟΥΚΟΥ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για κάθε Πατριώτη και στη Γαλλία και εδώ. Οπότε, ρίχνουμε στη λεκάνη τα ευρω-σκατά, τον φιλελέ Φιγιόν και τον Κούλη Φιλελέ, και τραβάμε οπωσδήποτε το καζανάκι.

Και ενώ ο πλαστός αμερικάνικος διπολισμός , καταρρέει παντού , μέχρι και στην κατεχόμενη Γερμανία, το ελληνικό πολιτικό σενάριο που επεξεργάζονται στα «κεντρικά» οι αμερικανοί «Σωτήρες» και οι ξένοι δανειστές για την επόμενη μέρα μετά τους ΕΚΟΥΜΟΥ, δείχνει επιστροφή στο κακό παρελθόν και πορεία στο πουθενά. Σε εμάς δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς λόγος αισιοδοξίας.
Το χαζό πόπολο ακόμα κάνει μεταβολές στα παραγγέλματα που του δίνουν οι τηλε-λοχίες και θέλει ευρωράιχ και «μεταρρυθμίσεις». Δημοσκόπηση σοκ της εταιρείας «Palmos Analysis», έδειξε ότι οι χαζοί 'Έλληνες γουστάρουν Σακάτη και Ουρογκρούπ. Το 47% θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών.(Ναι τόσο μαλάκες είναι το 47%). Και 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της ευρωζώνης. Δώσε τους διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, και παρε τους την ψυχή. Αλλά το 84%, «θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση», και περίπου οι μισοί Έλληνες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους ως …. «τεχνικού συμβούλου». Με τέτοιο εκλογικό σώμα δεν πας πολύ μακριά.Η δικτατορία των ελληνόφωνων χαζοχαρούμενων ηλιθίων, είναι αθάνατη.

Σε απόλυτη συνάφεια, το 29% των «τηλεθεατών» γουστάρει Κούλη Οβριόπουλο-Φιλελέ ενώ το 16% επιμένει Άξελ Οβριόπουλο-Φιλελέ, ενώ η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να κάνει την δεξιά αντιπολίτευση του Κούλη. Κατά τα λοιπά μια από τα ίδια.

Οι ΕΚΟΥΜΟΥ δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν έχουν φάρμακα για τον ιό της φτώχειας και για την ανεργία. Ούτε ξέρουν πώς να ανοίξουν δουλειές. Φοροφυγάδες και λαθρέμποροι οι ίδιοι , πουλάνε προστασία στα βαποράκια, στους πορτοφολάδες , τους προαγωγούς και τους τσιλιαδόρους. Αυτή είναι η δική τους οικονομία.
Η Κοινοπραξία, μαζί με τους παπαγάλους της πανηγυρίζει, γιατί τάχα δικαιώθηκε η κοινωνική τους ευαισθησία και ξεπάγωσαν τα μέτρα το Ουρογκρούπ, αλλά η ουσία είναι πως εξαναγκάστηκαν σε αποστολή επιστολής που απλά λέει: «Συγγνώμη κύριοι δανειστές δεν θα το ξανακάνουμε χωρίς να σας ρωτήσουμε, και αν τον Μάρτιο τα στοιχεία για το πλεόνασμα δεν είναι αυτά που νομίζουμε τότε θα βρούμε τα λεφτά για να τα επιστρέψουμε».
Μέχρι να φύγουν οι ΕΚΟΥΜΟΥ θα προωθούν την ατζέντα της Ανοιχτής Κοινωνίας. Πχ, Καθαίρεση των εικόνων από τα δικαστήρια, ξήλωμα του προοιμίου του Συντάγματος και κάθε αναφοράς στην κρατούσα θρησκεία, πολλά τζαμιά και περισσότεροι λαθραίοι παντού , ώστε, «να ακουστεί και πάλι η γλυκιά φωνή του μουεζίνη» στην Αθήνα, και να έχουμε Μουφτία Αθηνών όπως ζητούσε από το 2008 η αμερικάνα Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ από τη μαμά του Κούλη.
Έτσι έχουν τα πράγματα.
Μακάρι ο Θεός να φωτίσει του Γάλλους. Μετά θα φέξει και σε εμάς . Εξ αντανακλάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: