Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Το αύριο του Κόσμου, των Εθνών, των Ελλήνων και της ΝΔ

O Επαναστάτης κ. Αντώνης Σαμαράς και οι αντιφάσεις του

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην Ημερησία αναρωτήθηκε: «Πόσο «ξεπερασμένη» είναι η έννοια του Έθνους στον σύγχρονο κόσμο; Πόσο «αναχρονιστικός» είναι σήμερα ο πατριωτισμός; Και πρόσθεσε :Τα ερωτήματα αυτά ακούγονται παράδοξα». Πουθενά στον κόσμο δεν τίθενται σοβαρά, τουλάχιστον από πολιτικούς…Μόνο στην Ελλάδα η έννοια του Έθνους βρίσκεται σε «αμφισβήτηση» και η αρετή του πατριωτισμού θεωρείται «ξεπερασμένη»…
Αυτή η διαπίστωση είναι ένα κολοσσιαίο ψέμα.

Διότι, η κύρια αντίφαση που προκαλεί την εξέλιξη της ιστορίας σήμερα, είναι ο πόλεμος, ανάμεσα στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και το Έθνος -Κράτος. Και ειδικότερα, ο πόλεμος της κάστας των (Εβραίων) μεγαλοτραπεζιτών, με τις εθνικές ηγεσίες της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό ισχύει τώρα, όπως ίσχυε και το 1914,και το 1940, που η αόρατη τότε, παγκόσμια διακυβέρνηση, εξαπέλυσε τους ορατούς παγκοσμίους πολέμους, για να λύσει τις αξεπέραστες με άλλα μέσα, αντιφάσεις του Τραπεζικού συστήματος.

Η αντίθεση που προκάλεσε η «ηφαιστειακή έκρηξη» της γαλλικής επανάστασης, με τη γέννηση των εθνικών κρατών και της Δημοκρατίας, εξακολουθεί να είναι η κινητήριος δύναμη της ιστορίας και του κόσμου. Η τωρινή ισορροπία, έχει προέλθει μέσα από συνεχείς επιμέρους μάχες, με νικητή στις περισσότερες ,την κάστα των (Εβραίων) μεγαλοτραπεζιτών, που πλέον έχει βγάλει την κουκούλα και εμφανίζεται ως Παγκόσμια (Δημοκρατική) Διακυβέρνηση, και ως Νέα Τάξη.
Στο ίδιο άρθρο του, ο Αντώνης Σαμαράς, γράφει: «Το έθνος είναι συλλογική ταυτότητα, είναι υπερηφάνεια και Πολιτισμός. Η εθνική συλλογικότητα μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «Λαό». Και το Λαό σε συλλογικό υποκείμενο της Πολιτικής… Ο Πατριωτισμός είναι η υπέρτατη και η έσχατη εγγύηση Δημοκρατίας .Καλό είναι να λέμε «πρώτα ο Πολίτης». Αλλά να θυμόμαστε ότι ο Πολίτης πρoϋποθέτει την «Πόλη». Και «Πόλη» είναι η Πατρίδα, αυτή που ενώνει τους Πολίτες στην «κοινή αίσθηση» ότι εκεί ανήκουν».
Οι διαπιστώσεις αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές.
Οπότε φαίνεται το ακόλουθο παράδοξο.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, να υποστηρίζει την αλήθεια λέγοντας ψέματα. Και όμως η αντίφαση είναι μόνο φαινομενική.
Γιατί η αλήθεια, για τον επαναστάτη, είναι, η επαναστατική αλήθεια. Και ο κ. Σαμαράς είτε το γνωρίζει είτε όχι, είναι σήμερα επαναστάτης.
Η Νέα Δημοκρατία, ήταν σαν εξουσία και είναι ακόμα σήμερα, ένας μοχλός εξουσίας υπό τον πλήρη έλεγχο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.(Όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Δημοκρατία, άλλωστε).
«Στην Ελλάδα κυριαρχεί ακόμα μια ιδεοληπτική ακρότητα, που υποκινεί επιθέσεις εναντίον όποιου μιλάει για εθνικό συμφέρον και πατριωτισμό σήμερα. Με την κατηγορία του… «εθνοκεντρισμού»!¨» γράφει ο κ.Σαμαράς, και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η δική του ρητορική, εκφράζει στην επιμέρους μάχη, (του Παγκοσμίου Πολέμου),το εθνικό απέναντι στις αγορές χωρίς πατρίδα.

Από το αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας, θα κριθεί εάν η ΝΔ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της Νέας Τάξης (Ντόρα &Co), ή εάν θα υπάρξει ανατροπή.

Η μικρή ποσοτική αλλαγή που θα συμβεί, εάν κερδίσει ο κ.Σαμαράς, μπορεί να έχει μεγαλύτερες ποιοτικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ισορροπία, αναλόγως με το σθένος και την εξυπνάδα, του υποκειμενικού παράγοντα της ιστορίας. (των ανθρώπων-Πατριωτών-Πολιτών).

Επειδή ο ψηφοφόρος της ΝΔ, ούτε γνωρίζει τον πόλεμο που διεξάγεται, και το μόνο που βλέπει είναι η ήττα, και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ούτε είναι σε θέση, να αντιληφθεί τις διαλεκτικές αντιφάσεις της ιστορίας, το γλυκό ψέμα, γίνεται όπλο της επανάστασης, οπότε, είναι και αληθινό.

«Ασφαλώς πρέπει να ανανεώσουμε την έννοια του Έθνους. Ασφαλώς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του πατριωτισμού. Να τα ανανεώσουμε, όχι να τα καταργήσουμε»,γράφει ο κ. Σαμαράς ,λέγοντας ψέματα, ώστε να φανεί μετριοπαθής και εκσυγχρονιστής.

Το έθνος σαν προϊόν της φυσικής και κοινωνικής εξέλιξης δεν ανανεώνεται με πολιτικές αποφάσεις. Το έθνος σχηματίζεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τους φυσικούς και ιστορικούς νόμους. Ο πατριωτισμός, που γέννησε η γαλλική επανάσταση, είναι ταυτισμένος με το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Δεν επαναπροσδιορίζεται, και δεν γίνεται νέος. Δεν ανανεώνεται.

«Δεν υπάρχει «πατριωτισμός» χωρίς Πατρίδα. Και δεν υπάρχει Δημοκρατία, χωρίς πατριωτισμό», γράφει ο κ.Σαμαράς λέγοντας την αλήθεια.

Ωστόσο, το παράθυρο προς τον νεοταξικό «νέο πατριωτισμό», που αφήνει ο κ. Σαμαράς με την «ανανέωση» και τον «επαναπροσδιορίσμο» της έννοιας του πατριωτισμού, είναι καθαρά αντεπαναστατική θέση, και έρχεται σε αντίφαση με την ρητορική του.

«Οι καλύτερες παραδόσεις της Ελλάδας είναι αγώνες για Πατρίδα και Δημοκρατία. Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «παρωχημένο». Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «ξεπερασμένο». Για μάς αυτά τα δύο είναι αξεχώριστα. Και αδιαπραγμάτευτα…» ,γράφει ο κ.Σαμαράς υπηρετώντας την επαναστατική αλήθεια.

ΥΓ.
Η γνήσια προλεταριακή, υποψηφιότητα του κ.Ψωμιάδη , είναι επίσης (αντικειμενικά) επαναστατική, αλλά κινείται με ελατήριο το ένστικτο και όχι την πολιτική. Κινείται στη σωστή κατεύθυνση, χωρίς όμως να γνωρίζει γιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: