Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Τι κατάφερε το σοσιαλ-φιλελεύθερο και social- ληστρικό ΠΑΣΟΚ σε 185 ημέρες

Η Ελλάδα, πριν τις 4 Οκτωβρίου ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή. Μετά έκανε ένα βήμα μπροστά και ο Πινόκιο, στεκόταν, στα σύνορα της προδοσίας, και έβλεπε τα επιτόκια να ανεβαίνουν

του Σπύρου Χατζάρα

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους εμπιστεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου.
«Ελπίζουν και προσδοκούν αυτοί που μας ψήφισαν. Αλλά ελπίζουν και προσδοκούν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν », είπε ο κ. «λεφτά υπάρχουν» , στις προγραμματικές δηλώσεις του. Ποιοι «ήλπιζαν και προσδοκούσαν» ,φάνηκε στις 170 μέρες που ακολούθησαν. Η «πράσινη διακυβέρνηση», παρέλαβε τα spreads στις 133 μονάδες και τα οδήγησε στις 450!

Μόλις έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο άνθρωπος από την Μινεσσότα, έσπευσε στην Κωνσταντινούπολη, «ξαφνικά» για τον «λαό», αλλά, εις εκπλήρωση «προεκλογικού συμβολαίου», για «επείγουσα συνάντηση» με τον Ερντογάν στις 9 Οκτωβρίου .Το αποτέλεσμα, φάνηκε, με την «απαγόρευση» από την Τουρκία, των ερευνών για διάσωση στο Αιγαίο πέραν του 25ου μεσημβρινού. Για να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα ειρήνης». Άλλωστε ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας έχει «απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας»


Η κυβερνητική θητεία, ξεκίνησε με επικοινωνιακά ψέματα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, στις 16 Οκτωβρίου.

«Μια πολυδιάστατη κρίση διακυβέρνησης: ηθικής, αξιών, θεσμών και εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το έλλειμμα που έφερε την απαξίωση των πάντων. Την απαξίωση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, με την αναξιοκρατία και την κερδοσκοπία.
Την απαξίωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, με την εκτεταμένη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Την απαξίωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας.
Την απαξίωση της ανθρωπιάς, με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία».

Η «ανθρωπιά», ήταν ένα τεράστιο επικοινωνιακό ψέμα. Η αστυνομία δεν βασάνισε «μέχρι θανάτου» κανέναν Πακιστανό λαθρομετανάστη. Ο πακιστανός βιαστής πέθανε στο σπίτι του από πνευμονικό οίδημα λόγω ταυτόχρονης χρήσης ακλοόλ και ναρκωτικών.

Ο «Πινόκιο», υποσχέθηκε «την τήρηση των νόμων», και ταυτόχρονα παραβίασε το Σύνταγμα και κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ανακριτή και του εισαγγελέα, εκδίδοντας μόνος του, πορίσματα και δικαστικές αποφάσεις.

Η απαξίωση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, και η αναξιοκρατία συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν στους έξι μήνες που ακολούθησαν. Συνεχίστηκε η απαξίωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, μειώθηκαν μισθοί και επιδόματα και η εκτεταμένη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έγινε γενικευμένη. Το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας μειώθηκε με τον πληθωρισμό που προκάλεσε η κυβέρνηση και απαξιώθηκε από τα αχαλίνωτα Καρτέλ, που έκαναν την κρίση ευκαιρία. Ο πληθωρισμός έφθασε το 3,9%

Στις 22 Οκτωβρίου 2009, 18 μόλις μέρες μετά τις εκλογές, αυτοί που «ήλπιζαν και προσδοκούσαν», βρήκαν την ευκαιρία τους μέσα στην κρίση. Υλοποιήθηκε το προεκλογικό συμβόλαιο με την Goldman Sahs.H Τράπεζα της Ελλάδας με την σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης επέτρεψε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία, στα Ελληνικά κρατικά Ομόλογα. Οι «κερδοσκόποι» μπορούσαν πια να πουλάνε «αέρα κοπανιστό»,δηλαδή ομόλογα που δεν είχαν, με περιθώριο 10 ημερών.Έτσι άρχισαν να ανεβαίνουν τα sreads και τα CDS έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η πράσινη διακυβέρνηση κατάφερε να κάνει μεσα σε 180 ημέρες, την Ελλάδα η 4η πιθανότερη προς πτώχευση χώρα στον κόσμο, και το επιτόκιο δανεισμού να φθάσει
στο 7,41% .

Ο συντονισμός της Χορογραφίας γινόταν από την Goldman Sahs που γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει.

Τον Νοεμβριο η Goldman έστειλε στην Αθήνα , αντιπροσωπεία τραπεζιτών , υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον, και έγιναν δύο καθοριστικές συναντήσεις. (προηγήθηκαν άλλες στο εξωτερικό). Mία στο Υπουργείο Οικονομικών με τον παπακωνσταντίνου και μία στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, με τον Παπανδρέου. Έκαναν την κρίση ευκαιρία και άνοιξαν σαμπάνιες.

Οι Goldman Sahs ,οι πελάτες της και οι συνεργάτες της , έβαλαν στοίχημα στην αγορά των CDS, ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που πούλαγε αέρα 10 ημερών. H Goldman Sahs φρόντιζε ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια και οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό!
Από την πλευρά του ο συνεργάτης της πρωθυπουργός έκανε το καθήκον του, με μια επικοινωνιακή εκστρατεία στήριξης των κερδοσκόπων με τις φράσεις και λέξεις - κλειδιά , «Είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε» ,«Τιτανικός» , «Χρεοκοπία», «καταστροφή», «σύγκρουση με παγόβουνο», και, «είμαστε στην εντατική».

Στις 12 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν μέτρα υπέρ των κλεπτών, των διαρρηκτών και των εμπόρων ναρκωτικών, που και αυτοί «ήλπιζαν και προσδοκούσαν» . Στίς 10 Δεκεμβρίου 2009, ένα ακόμα προεκλογικό συμβόλαιο έγινε πράξη, για την «αποσυμφόρηση φυλακών». Η Συριζοπράσινη πλειοψηφία με 163 ψήφους υπέρ, απελευθέρωσε 3.500 «βαποράκια», της μαφίας ,για να αυξηθούν οι πωλήσεις ναρκωτικών. «Κάποιοι επενδύουν στο φόβο και στην αγωνία, εμείς προτιμούμε τη διαχείριση της ελπίδας», επισήμανε ο προστάτης των πρεζονιών, των κλεπτών και των διαρρηκτών. κ.Καστανίδης.
Η πράσινη διακυβέρνηση σταμάτησε την αδικαιολόγητη προφυλάκιση ληστών και διαρρηκτών. «Αναδιατυπώθηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιβολής, ή διατήρησης, της προσωρινής κράτησης διότι στο παρελθόν ήταν αόριστα , γεγονός που επέτρεψε την αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των υποδίκων. Με τις νέες διατάξεις δεν υπάρχει προφυλάκιση για όσους προβλέπονται ποινές έως δέκα χρόνια φυλάκισης εκτός εάν έχουν καταδικαστεί κατά το παρελθόν με ποινή κάθειρξης» .
Ετσι το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την ελπίδα και εξαπέλυσε τον φόβο και την αγωνία κατά των πολιτών. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα. Η αστυνομία πιάνει τους ληστές και μετά τους αφήνουν ελεύθερους για να ξανακλέψουν.

Τον Δεκέμβριο όλη η κυβέρνηση ασχολήθηκε με την διοργάνωση του διεθνούς μολότωφ-πάρτι εις μνήμην, του μογγολο-ιουδαίου Alexis. Τον Δεκέμβριο, άρχισε και η τελική επίθεση της Goldman, μέσω των οίκων αξιολόγησης που υποβάθμιζαν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, ενώ ο «σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης εξακολουθούσε να βγάζει ένα "σκασμό λεφτά", από, προμήθειες, όπως με την έκδοση του δανείου της 25 Ιανουαρίου 2010.
Τον Μάρτιο ψήφισαν τον λαθρονόμο, υλοποιώντας, άλλο προεκλογικό συμβόλαιο, και τον Απρίλιο μάθαμε ότι το «Βόρεια Μακεδονία», ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε».
Τώρα, μας πάνε στο ΔΝΤ, και εκείνοι, πάνε (επιτέλους) ταμείο.

ΥΓ.Στο επόμενο τα επιμέρους «επιτεύγματα»

1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.