Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα

του Σπύρου Χατζάρα

Οι κομμουνιστές της Νέας Υόρκης, η «Μπανκιντέρ» , δηλαδή
η Χρηματοπιστωτική Διεθνής , με τα «επαναστατικά» μνημόνια αύξησαν την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα και το «ελληνικό προλεταριάτο», έφερε (επιτέλους) την αριστερά στην Εξουσία. Πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα του θεού του χρήματος και των 12 αποστόλων του.
 Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν με τους κουβάδες ελληνικό αίμα που έχυσε η ΟΠΛΑ, ότι δεν μπόρεσε ο Δημοκρατικός Στρατός, το κατάφερε η «επαναστατική» Διεθνής των Τραπεζιτών, και επιτέλους ο ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ ,71 χρόνια μετά τον «Κόκκινο Δεκέμβρη», κάθεται στις καρέκλες τις εξουσίας. Οι Κεφαλαιούχοι, η Χρηματοπιστωτική Διεθνής ,που βρίσκεται στο απόγειο της δύναμης της, είναι μια κοσμοπολίτικη οργάνωση. Αυτοί απορρίπτουν , δεν αποδέχονται και δεν αναγνωρίζουν οτιδήποτε εθνικό. Σε ό,τι αφορά την απόρριψη του εθνικού κράτους υπάρχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα θέσεων ανάμεσα στον κομμουνιστή- διεθνιστή, και τον κοσμοπολίτη-τραπεζίτη και επομένως το φυσικό αποτέλεσμα είναι να υπάρχει η ομοιότητα μεταξύ του Σόρος και της Τασίας.
Της Αριστεράς και της Προόδου και της Χρηματοπιστωτικής Διεθνούς».
Για αυτό άλλωστε και ο Σαράφμπασί Στουρνάρης, ο κομισάριος των πιστωτών, καλεί τους πάντες να στηρίξουν τον ALEXIS, και να εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφισαν για να προχωρήσει η κυβέρνηση στον επόμενο στόχο. Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Στουρνάρας όταν η ΚΚΕ λίμιτεδ τον χαρακτήρισε ως εκπρόσωπο του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, απάντησε ότι ο πατέρας του υπήρξε γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας. Επομένως ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δικαιώνεται. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έφερε στην εξουσία το λαϊκό κίνημα, αλλά οι τραπεζίτες. Αυτό δεν τοι κατάλαβαν οι «σταλινικοί» Λαφαζανίστας , που δεν κατανόησαν τον επαναστατικό ρόλο των μνημονίων και για αυτό βρέθηκαν εκτός του 3% . Όπως φαίνεται ο (σταλινικός) εθνικός κομμουνισμός, είναι σε θέση να τυφλώσει, και τους πιο καθαρόαιμους κομμουνιστές, και να τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι πιο σωστή η υποταγή της επανάστασης στο κράτος, και όχι η υποταγή του κράτους στα συμφέροντα της επανάστασης. Η (διεθνής) «επανάσταση», έφερε την Τσογλανοπαρέα του Θατσεροαριστερού ALEXIS, του κυρ-Αλέκου και της Τασίας, που ήταν μόλις 315,665 ψηφοφόροι το 2009, (4.60 %), στο 35,46 %, μετά από 6 χρόνια ύφεσης και φτώχειας των επαναστατικών μνημονίων.
Μαζί ανέβηκαν και οι συνοδοιπόροι της αριστεράς και τις προόδου.
Ο φραπεδιάρης κυρ Βασίλης, που από τηλε-καρνάβαλος έγινε χάρη στην ψήφο των βλογιοκομμένων καρτοκινητών νεαρών, πολιτικός αρχηγός, και από τις 17.145 ψήφους εκτινάχτηκε στις 186.457, αυξάνοντας τη δύναμη του κατά 1088%, και ο τηλε-υπάλληλος, ο τηλε-Οχετός,που έγινε τηλε-κόμμα με ηλιθίους τηλε-οπαδούς της Νέας Εποχής.
Η νέα κοινοπραξία του μνημονικού Τόξου, συμπεριλαμβάνει όλες τις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις»,που προώθησαν οι Μπάνκστερς της «Μπανκιντέρ». Και «Alexis» Θάτσερ, και Τασία και κυρ-Βασίλη και τηλε-Οχετό και ημι-Ανεξάρτητα «πατριωτάκια», και σε ρόλο αντιπολίτευσης παίζουν τα κουρέλια του προηγούμενου μεταρρυθμιστικού συνασπισμού, η Φώφη με την αγνώστου αρχηγού, φράξια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η πλειοψηφία είναι σταθερή ανεξάρτητα από τους μεμονωμένους κομπάρσους που μπορεί να σαλτάρουν από το μπαλκόνι. Αδιέξοδα δεν έχει το σύστημα εξουσίας αλλά η παρέα του Alexis, όπως είχε προβλήματα και η παρέα του φον Αντωνάκη. Έφυγαν οι μεν, ήρθαν οι δε και οι «μεταρρυθμίσεις» συνεχίστηκαν. Ένα ταμείο για όλους. Το έλεγαν από το 2007 ο δεξιός πρόεδρος οφσόρ και η Κόκκινη Αλέκα της οφσόρ ΚΚΕ λίμιτεδ. Μετά το «ναυάγιο» της «εθνικής μεταρρυθμιστικής ομοψυχίας» του συμβουλίου των «εθνικοφρόνων πολιτικών αρχηγών», ο Alexis ψάχνει να μαζέψει τους 151 για τον προϋπολογισμό από τη δική του Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τους βουλευτές του αργόμισθου υπουργού, του Χαχαμίκου από την Κεφαλονιά. Το περιβάλλον του λέει πώς από 2 έως 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν και να φύγουν, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος πώς θα παραδώσουν την έδρα τους, όπως έπραξε ο Γαβριήλ. Μπορεί να ανεξαρτητοποιηθούν όπως έκανε ο Στάθης Παναγούλης
ή ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ. Λένε. Οπότε αρχίζουν σενάρια για κυβέρνηση τεχνοκρατών, για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής χωρίς τον Alexis , για οικουμενικές, μεγάλους συνασπισμούς κλπ.
Κάποιοι περιμένουν ότι το σενάριο Γιωργάκη-Σαμαρά μπορεί να επαναληφθεί, καθώς στα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφίσει η αριστερή κυβέρνηση είναι, μεταξύ άλλων η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας , το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το νέο μισθολόγιο και τα εργασιακά. Κυρίως τα εργασιακά.
Ο επαναστάτης επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις με πρώτη αυτή του ασφαλιστικού, το οποίο χαρακτήρισε ως «το πιο ακριβό στην Ευρώπη», ενώ ο (κόκκινος) Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ τόνισε ότι, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την αγορά. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν ακόμα και αν χρειαστούν νέοι κουβάδες αίμα. Στο υπουργείο του Κατρούγκαλου ελπίζουν το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις να μην μειωθεί κάτω από το 65% , ενώ οι δανειστές επιμένουν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αθροιστικά δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 56%. Και μετά θα ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους που θα συνδυαστεί με νέους όρους και προϋποθέσεις βάσει των «μνημονιακών» υποχρεώσεων. Έξοδος από το τούνελ δεν υπάρχει.
Το κατάλαβαν στη Γερμανία όταν αποφάσισαν το 1931 να μην πληρώνουν πια τις πολεμικές αποζημιώσεις των Βερσαλλιών. Εκεί θα πάμε και εμείς.
Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται το τέλος των ιδεολογιών τους κοσμοπολίτικου ευρω-κομμουνισμού. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Η Ναυαρχίδα του ΔΟΛιου συγκροτήματος ρώτησε και έμαθε, ότι η κυβέρνηση της χαράς και της Ελπίδας του φρέσκου Alexis παρουσιάζει εικόνα κόπωσης και φθοράς , και ότι άνω του 65% των χαζών πολιτών κρίνουν αρνητικά όλες τις κορυφαίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα.
Αν έστηναν κάλπες για να βγουν από το αδιέξοδο ο Alexis θα έπαιρνε 18,4% και οι συνοδοιπόροι του θα έπαιρναν, 2,2% το Ποτάμι, 2,1% ο Πάνος Χικ και 2,3% ο κυρ-Βασίλης.
Η παράγκα της Συγγρού στο 14%. Οπότε οι κάλπες προς το παρόν δεν είναι λύση για αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: