Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Το τελευταίο μου Μπρίφινγκ το 2007

Όταν ο Ρουσόπουλος λογόκρινε τον διάλογο μου μαζί του στο Καθημερινό Μπρίφινγκ στις 22 Νοεμβρίου 2007.
Η αποκάλυψη της Παραπληροφόρησης.


ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ:. Σε ποιο Μέσο είστε κ. Χατζάρα, έχω καιρό να σας δω. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Το ΡΤΠ της Κορίνθου. Χθες, κύριε Υπουργέ είπατε ότι ένα Ταμείο είναι εύρωστο όταν ένα μέρος μεγάλο του ελληνικού λαού συνεισφέρει σε αυτό χωρίς να απολαμβάνει απ` αυτό. Αναρωτιέμαι, αν ξεχάσατε όταν ήσασταν δημοσιογράφος ότι το αγγελιόσημο είναι εργοδοτική εισφορά. Οι εργοδότες μας, οι εκδότες των εφημερίδων δεν καταβάλουν εργοδοτικές εισφορές. Αυτό, γιατί δεν το είπατε; Θέλετε να δημιουργήσετε μια εικόνα προς τον ελληνικό λαό. Οι εκδότες δεν πληρώνουν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Διαβάσατε το briefing;
ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Αφήστε το χθεσινό briefing. Σήμερα πέστε μου, εσείς τη γνώμη σας. Είναι το αγγελιόσημο συμβολή σε αυτό που δεν πληρώνουν οι εργοδότες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χατζάρα, διαβάσατε το briefing;
ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Πλήρως, πέντε φορές.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το διαβάσατε πέντε φορές, θα σας παρακαλέσω να κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε και μια έκτη φορά για να διαπιστώσετε τι ακριβώς διημείφθη στο διάλογο μεταξύ εμού και του κ. Σταματόπουλου, γιατί η ερώτηση, θυμάμαι πολύ καλά, ήταν του κ. Σταματόπουλου.
ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Από την εποχή που ήσασταν δημοσιογράφος, πληρώνουν οι εργοδότες μας εισφορά στα Ταμεία μας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με ρωτάτε να σας πω αν πληρώνουν; Όχι, είναι γνωστό αυτό. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Άρα, το αγγελιόσημο, τι είναι; Είναι εργοδοτική εισφορά ή είναι δικό μας προνόμιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν, όπως είπα και προηγουμένως, στην πρώτη ερώτηση, τριών ειδών πόροι: Κοινωνικός πόρος, έμμεση εργοδοτική εισφορά και ο λεγόμενος, υπέρ τρίτων φόρος. Η περίπτωση του αγγελιοσήμου είναι στην υπόθεση των εμμέσων, των κοινωνικών πόρων και όλων αυτών. Κοινωνικός πόρος, λοιπόν, έμμεση εργοδοτική εισφορά και υπέρ τρίτων φόρος. Εάν θέλετε κάποιες περισσότερες διευκρινίσεις επ` αυτού, δεν έχετε παρά να σας κανονίσουμε μια συνάντηση με τους αρμόδιους στο υπουργείο να σας το πουν.

ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Επειδή αλλάξαμε από τα συνταξιοδοτικά, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που αφορά και την Περιφέρεια, που έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον. Σήμερα βραβεύσατε μια επαρχιακή εφημερίδα της Κρήτης, η οποία έχει παραπέμψει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, τους συναδέλφους μας της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων στα δικαστήρια για συνδικαλιστικές διαφορές. Αυτό το λάβατε υπόψη σας όταν τη βραβεύατε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν ήσαστε παρών στην εκδήλωση, θα παρακολουθήσατε ότι η βράβευση αποφασίζεται από ειδική επιτροπή, η οποία κριτική επιτροπή... ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Εδώ το λάβατε υπόψη σας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το έλαβα εγώ προσωπικά υπόψη μου;

ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Η επιτροπή σας το είπε, σας ενημέρωσε ότι υπάρχει αυτό το ζήτημα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μετέχω στην επιτροπή, ίσως δεν το καταλάβατε.
Η επιτροπή αποφασίζει ποια είναι τα βραβεία τα οποία θα δώσει και σε ποιες εφημερίδες. Τα ονόματα της επιτροπής γίνονται γνωστά. Ανακοινώθηκαν δημοσίως προηγουμένως και στη διπλανή αίθουσα που έγινε η εκδήλωση και η επιτροπή αποφάσισε.

ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Η γνώμη σας ποια είναι γι` αυτό, ότι βραβεύτηκε αυτή η εφημερίδα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, δε θα πω τη γνώμη μου. Είναι δυνατόν; Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει επιτροπή. Αν ήταν να αποφασίσει κάποιος με βάση τη δική μου γνώμη, δεν θα υπήρχε λόγος να φτιάξει επιτροπή για τα βραβεία.

ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Αν δεν το ξέρατε, έπρεπε να το γνωρίζετε. Σας το είπα ότι βραβεύτηκε μια εφημερίδα που τραβάει στα δικαστήρια δημοσιογράφους. Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορεί να είναι κάτι που σας διέφυγε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν ζητάτε τη γνώμη της κυβέρνησης για διάφορα τέτοιου είδους θέματα, θα σας πω ότι σε μια συντεταγμένη Πολιτεία σημασία έχει να τηρείται ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: