Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ο άρρωστος, ο «πούστης», και ο χαφιές, φαίνονται από μακριά

 Του Σπύρου Χατζάρα

 Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Θράσος γεννά τους Προδότες.
 Οι «αριστεροί»πράκτορες, τίμησαν τον δικό τους αρχιπράκτορα, τον άνθρωπο του Μπάλφουρ, σύντροφο Πλουμπίδη. 
Οι Χαφιέδες τίμησαν τον Αρχιχαφιέ που έδωσε τον Μπελογιάννη και οι προδότες τον Αρχιπροδότη. «Στενή κι αδιάβατος», η οδός της προδοσίας και του χαφιεδισμού. 
Αυτό το κουσούρι του Εφιάλτη το κουβαλάμε στο DNA μας. Πρώτο τραπέζι πίστα στην εκδήλωση μνήμης, ο συνάδελφος πράκτωρ Αλιέκσι Οβριόπουλος, που είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Προδοσίας.
 Το κακό είναι, ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν κοντή μνήμη. Ξέχασαν τις λίρες που έβρεχε ο θεός για να βοηθήσει τον Πλουμπίδη να στήσει το ΕΑΜ. Ξέχασαν τις βαλίτσες για την εξαγορά των βουλευτών του Παπανδρέου το 65. Ξέχασαν και τα εκατομμύρια της Ζήμενς για να πέσει ο Μητσοστός, πριν πουλήσει τον ΟΤΕ στους αμερικανούς.
 Το μαύρο χρήμα κινεί την πολιτική και τους πολιτικούς και όχι οι ιδέες. 
Οι ιδέες είναι για τους φτωχούς πλην τίμιους. Το χρηματοδοτικό «πακέτο», του Συμμαχικού Τρίγωνου, (ΗΠΑ, Βρετανία και Βερολίνο), για να αντιμετωπίσει «τη ρωσική απειλή» στα Σκόπια, είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τα επένδυσαν στην άνοδο του Ζάεφ , και για να αγοράσουν ψήφους, απόψεις, μέσα ενημέρωσης, ιστοσελίδες αναλυτές, τηλεοράσεις κλπ. Χοντρικά , τα 50 εκ πέσαμε στη Βόρεια ρεπούμπλικα, και μοιράστηκαν σε βουλγαρόφωνους και Αλβανόφωνους και 30 εκατομμύρια πέσανε σε Αλβανία και στο Κόσσοβο για την Αλβανική πλατφόρμα.

Από τα ρέστα θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά των ψήφων από το VMRO, για να περάσει η συνταγματική αλλαγή. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι, αν η γραμμή χρηματοδότησης για την Ψωροκώσταινα είναι η ίδια ή διαφορετική. 
Οι «οπαδοί» και οι «φίλοι» της προδοτικής συμφωνίας των Ψαράδων , όλοι για «πατριωτικούς» και «εθνικούς» λόγους έχουν πάρει το ρεγάλο τους. Όλοι. Και οι βουλευτές, που είναι έτοιμοι να την ψηφίσουν στην Βουλή.
 Η αρρώστια, η πουστιά και η εξαγορά φαίνονται από μακριά.

 Ο Αλιέκσι, είπε ότι η προδοτική Συμφωνία των Ψαράδων ήταν η εκπλήρωση του πατριωτικού του καθήκοντος. Και μίλαγε φασικά για την δική του Πατρίδα.
 Όχι για τη δικιά μας. Το ζήτημα είναι πως αντιδρούμε σε αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Στο γήπεδο οι φίλαθλοι γιουχάρουν τον διαιτητή που φαίνεται ότι τα έχει πιάσει, και ενίοτε μπουκάρουν και στον αγωνιστικό χώρο. Στην πολιτική τι κάνουμε; 

Στην Αλβανία, στο κράτος των χασισεμπόρων, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, μπροστά στην αδυναμία του να σταματήσει νόμιμα το γκρέμισμα του ιταλικού θεάτρου των Τιράνων, επειδή το ζήτησε κάποιος μαφιόζος, είπε, πως όταν και όποτε έρθει στα πράγματα , «θα γκρεμίσει την πολυκατοικία που θα χτίσει ο μαφιόζος και θα γκρεμίσει το σπίτι όποιου γκρεμίσει το Εθνικό Θέατρο των Τιράνων». Ήταν μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική απειλή. 
Εδώ, σε εμάς, μπροστά στο σκυλολόι της προδοσίας, θα μπορούσαμε να πούμε
« Θα γκρεμίσουμε τα σπίτια όποιων ψηφίσουν την προδοτική συμφωνία των Ψαράδων». Δυστυχώς η μόνη απειλή που εκτοξεύτηκε, ήταν από τον αγράμματο βουλευτή, που είπε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», και μετά ζήτησε συγνώμη. Θράσος γεννά τους Προδότες, και «δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά». Απέναντι σε αυτούς τους διεφθαρμένους και διαβρωμένους χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και καταδίωξη της Εθνοπροδοσίας «μέχρι τρίτης γενεάς». 

Το πρώτο στοιχείο, κάθε προεκλογικής συνεργασίας των υγειών και τιμίων πολιτών πρέπει να είναι η Κάθαρση. Η κάθαρση των προδοτών και των χαφιέδων. Η Νέμεση. Η τιμωρία. Και οι ποινές πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Καταδίωξη όπως έκαναν αυτοί στον Τσοχατζόπουλο. Κατάσχεση όλων των κλοπιμαίων με βάση τις ενδείξεις και όχι αποδείξεις. 

Και πρέπει να καταλάβουμε τη σύγκλιση των συστημάτων, που εξηγούσε και ο καημένος ο Γκαλμπρέιθ. ΝΑΤΟ και Κομμουνιστική Διεθνής είναι πλεόν το ίδιο συνδικάτο . Η Κομμουνιστική Διεθνής υποσχόταν το 1924, «Σταθερότητα, Ειρήνη και Ασφάλεια», στην περιοχή των Βαλκανίων εάν έπαυε η «καταπίεση» του «μακεδονικού λαού» από την «Βαλκανική Μπουρζουαζία». Ακριβώς το ίδιο με τα ίδια λόγια μας υπόσχονται , το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, εάν αναγνωρίσουμε τον «μακεδονικό λαό» και την γλώσσα του. 
Στις 14.12.1924 ο Ριζοσπάστης με τίτλο «Ζήτω η Ανεξάρτητη Μακεδονία» εξηγούσε: «Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαραίνει πάνω μας , δεν μπορούμε να γλυτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν σε βάρος μας, εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπίεσης της Μακεδονίας από την βαλκανική Μπουρζουαζία.
 Να γιατί αγωνιζόμαστε για την Ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και για την ενιαία ανεξάρτητη κρατική της ύπαρξη». Τώρα όλοι οι «Σύμμαχοι» Πουστρόν, Δωροθέα, Γιένς, Αλιέκσι Χαβαναγκίλα, Νίκος κλπ, κλπ, κλπ. υπόσχονται πρόοδο, σταθερότητα και επενδύσεις. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. 
Μόνο η μόδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: