Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Το χρονικό της ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1974 ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

 

Η προδοσία της Κύπρου δεν συνδέεται με το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ο Προδότης δεν ήταν μόνο ο Ταξίαρχος Ιωαννίδης.

 Η Αφετηρία της Προδοσίας ήταν οι αποφάσεις του Κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου της 1ης Ιουλίου 1974 και ο Προδότης ήταν ο Μακάριος  ο οποίος συμμάχησε με τους ελληνόφωνους πράκτορες των Άγγλων το ΑΚΕΛ, και αποφάσισε να εμπιστευτεί ως Τουρκοκύπριος την Τουρκία και να συγκρουσθεί με την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ΕΟΚΑ.

 Οι αποφάσεις της 1ης Ιουλίου 1974 είχαν «παρασκήνιο». Τις σχεδίασαν Άγγλοι και Αμερικανοί ΜΑΖΙ. 

Ο Μακάριος πείστηκε για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα  και αποφάσισε  την Αποστρατιωτικοποίηση. Μόνο που η κατάργηση  της Εθνοφρουράς έφερνε στο προσκήνιο  την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων που από μειονότητα γινόταν «συστατικός λαός». Αυτή ήταν η Δικοινοτική Ομοσπονδία που υπέγραψε Μακάριος στη Βιέννη το 1977. 

Το «Διζωνική» ήταν παιδί του Αττίλα ενώ πριν θα πρότειναν Καντόνια όπως στο σχέδιο Βάνς- Όουενς για την Βοσνία Ερεζγοβίνη.

 

Τα  πραξικόπημα στην ΑΘΗΝΑ,  το Αποφάσισαν ΟΛΟΙ οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΑΖΙ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ, ΑΡΑΠΑΚΗΣ, ΓΑΛΑΤΣΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΚΙΖΙΚΗΣ, ΑΛΛΆ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ  ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΡΩΫΤΕΡ  ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΔΩΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΑΝ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ , ΙΔΙΩΣ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ‘ΑΤΣΕΣΟΝ ,  ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΙΟΥΝΕΣ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: