Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Να τελειώνουμε με τον Λαμογιο- Μπαρό.Πρόταση Μομφής εναντίον του. Τώρα!

Ασαφής και επικοινωνιακή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη λαθρομετανάστευση

Οι Τούρκοι τα πήραν όλα χωρίς να δώσουν τίποτα. Η επέλαση δεν θα σταματήσει.

Οι λεπτομέρειες (και τα γρόσια), προσεχώς…..

Του Σπύρου Χατζάρα

Το «αγκάθι» της λαθρομετανάστευσης, βγήκε εύκολα από τον δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ.( ο Μπαρό, «ο θριαμβευτής τα κατάφερε»).

Γιατί δεν δεσμεύτηκε η Άγκυρα ότι η τουρκική ακτοφυλακή θα αναχαιτίζει τα πλοιάρια με τους λαθρομετανάστες και θα τα επιστρέφει στους τουρκικούς λιμένες;
Γιατί δεν δεσμεύτηκε η Άγκυρα να εφαρμόσει την υφισταμένη συμφωνία επανεισδοχής, με την Ελλάδα;
Ε! Μη τα θέλουμε όλα δικά μας.
(Τα «συμβόλαια» ΜΙΤ-ISI-CiaΤours, προβλέπουν παράδοση στην Ελλάδα).
Παρά τη «ρητή εντολή» που είχε λάβει η Κομισιόν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να πιέσει την Τουρκία για εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογράψει στο παρελθόν με την Ελλάδα, έως ότου υπογραφεί νέα ευρωπαϊκή συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Αγκυρας, τα αποτελέσματα της συνάντησης της «κουστωδίας του Μπαρό» , είναι κατώτερα των προσδοκιών, και απολύτως απαράδεκτα.
Η «Συμφωνία» του Μπαρό με την Τουρκία, την οποία εμφανίζει ως σημαντική εξέλιξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν επιλύει ούτε καν αναστέλλει το πρόβλημα της εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Η «συμφωνία» του Μπαρό, είναι απολύτως αντίθετη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου,και είναι υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδος.
Το πιο επικίνδυνο είναι οι «διευθετήσεις μεταξύ Τουρκίας και της Frontex», για τις οποίες «έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υποβάλει αμέσως να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Μπαρό, και οι Ελληνες ευρωβουλευτές να υποβάλουν πρόταση Μομφής εναντίον του.


Ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, αναφερόμενος , στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης , επισήμανε ότι, «αποτελεί κοινό πρόβλημα της Ελλάδας της Τουρκίας και της ΕΕ».

Το «συνεταιράκι», που μας δημιουργεί το πρόβλημα, το έκανε κοινό και «εξ αδιαιρέτου», για να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο και την ελληνική θάλασσα ,για να «μας βοηθάει να ελέγξουμε το πρόβλημα», που μας δημιουργεί εκείνος.

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν να «εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους» για να ξεπεράσουν το «κοινό πρόβλημα» της διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης να γίνει , «μοίρασμα των ευθυνών» και να υπάρξει, «σύμπνοια» στο θέμα της λαθρομετανάστευσης , σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από τη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan, του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Jacques Barrot και του Σουηδού υπουργού Μετανάστευσης, Tobias Lennart Billstrom, στην Άγκυρα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Besir Atalay.

Η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν να υπάρξει μια διαδικασία τακτικού διαλόγου για θέματα μετακίνησης πληθυσμού, μετανάστευσης, ασύλου, καθώς και για ενδυνάμωση των σχέσεων στην πολιτική έκδοσης θεωρήσεων.

Στόχος η ενθάρρυνση της διαπολιτισμικής επαφής, η υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, καθώς και η από κοινού προσπάθεια να τεθούν σε ισχύ αυτές οι συμφωνίες.

Το ακριβώς σημαίνει η «ενθάρρυνση της διαπολιτισμικής επαφής», και πόσους λαθροψηφοφόρους θα κουβαλήσουν ακόμα στην Ελλάδα, θα το μάθουμε αργότερα. Το ίδιο και για τους «όρους και τις μορφές της συνεργασίας».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η «ΕΕ είναι έτοιμη να αξιολογήσει το ζήτημα της πρόσθετης τεχνικής και χρηματοοικονομικής αρωγής αναφορικά με την μετανάστευση, την διοίκηση και επίβλεψη των συνόρων, την λαθρομετανάστευση και την μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο ανθρώπων, προσφύγων και ατόμων που ζητούν άσυλο».

Επομένως, « θα γίνει προσπάθεια να τεθούν,( στο μέλλον) σε ισχύ οι συμφωνίες»,από τους Καρντάσηδες. Έχουν μεγάλη καρδιά!
Για να γίνει αυτό όμως η ΕΕ πρέπει να ξηλωθεί, και να «αξιολογήσει το ζήτημα της πρόσθετης τεχνικής και χρηματοοικονομικής αρωγής».

ΥΓ.Ο ελληνοαμερικανός πρωθυπουργός δεν ζήτησε από την ΕΕ , «πρόσθετη τεχνική και χρηματοοικονομική αρωγή», για την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: