Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Διώξτε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, τον Αρχιαπατεώνα και Αρχιλωποδύτη Τρισέ

O Jean-Claude Trichet ,Κλέβει ξεδιάντροπα όλους τους ευρωπαίους, μαζί με τους μαφιόζους συνέταιρους του τραπεζίτες, για λογαριασμό των αφεντικών τους στη Νέα Υόρκη

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο «Ηγεμών» μας την «έκανε» και πάλι!
«Ακόμα και αν δεν έχει τελειώσει η κρίση, ήρθε η ώρα να αποσύρουμε κάποια από τα μέτρα μας που υποστήριζαν την ρευστότητα μέσα στη κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , Ζαν Κλόντ Τρισε.Και η απόσυρση της ρευστότητας θα γίνει ,« προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αύξησης του πληθωρισμού στις χώρες της Ένωσης».
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο, ήταν αρνητικός.(-0,2%)!!
Επομένως, ποιος είναι ο πληθωριστικός κίνδυνος; Υπάρχει πραγματικά η «τον βλέπει στον ύπνο του, σαν εφιάλτη », ο κ. Ζαν Κλόντ;
Η «νέα πολιτική» που αποφάσισε με τους συνεργάτες, τους φίλους, και τις «αγορές» ο κ Ζαν Κλόντ, σημαίνει «τέρμα στο φθηνό χρήμα».
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν χαμηλότερα την Παρασκευή, μετά τις δηλώσεις Τρισέ . Ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε της πτώσης, με τις Commerzbank, Swedbank, Societe Generale, Deutsche Bank, Credit Agricole, UBS, HSBC, Barclays, Standard Chartered και Lloyds να κλείνουν χαμηλότερα. Επιβαρυντικά για τον κλάδο, εκτός από την απόσυρση των μέτρων, λειτούργησε και η «ανησυχία» για το βαθμό έκθεσής τους στο Ουκρανικό χρέος.

Η άμεση συνέπεια για την ελληνική οικονομία ήταν ένα "καπέλο" 300 εκατ. ευρώ στο κόστος δανεισμού, και η Μorgan Stanley, η JΡ Μorgan και η Citigroup ρευστοποίησαν ελληνικά ομόλογα για να ενισχύσουν τη «ρευστότητά τους και να είναι σε θέση να αγοράσουν και πάλι ελληνικά ομόλογα το 2010, προσβλέποντας σε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Wall Street Journal που γνώριζε τις προθέσεις του Τρισέ, μια μέρα πριν, με τον τίτλο «Φοβού τους Δαναούς και ομόλογα φέροντας», έγγραφε:

«Βλέπουμε αυξανόμενους κινδύνους υποχώρησης του ευρώ, λόγω της διεύρυνσης των spread των κρατικών τίτλων στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και των ασθενέστερων τραπεζών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που πωλούν μαζικά τίτλους, αναμένοντας τη μείωση των παροχών ρευστότητας από την ΕΚΤ στις χρηματαγορές».

Η BNP Paribas που επίσης «γνώριζε», στην έκθεσή της σημειώνει:

«Ο στόχος της ΕΚΤ είναι να μειώσει τους πιστωτικούς κινδύνους των εμπορικών τραπεζών, κάτι που θεωρείται ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν πάλι οι χρηματαγορές. Η κατάσταση στις αγορές εξομαλύνθηκε και η ΕΚΤ είναι πιθανό να μειώσει τα υπερβολικά διαθέσιμα των εμπορικών τραπεζών, ύψους 570 δις. ευρώ, με την πάροδο του χρόνου»

-Πως γνώριζαν ;Τους το είπε ο Γιαχβέ δια του Ραφαήλ; Πιθανόν!

Προ ολίγων ημερών οι υπουργοί Οικονομικών της G20 διαπίστωσαν το ευάλωτο και ευμετάβλητο της «ψυχολογίας των αγορών» και αποφάσισαν πως είναι επιτακτική
( ακόμα ) η ανάγκη διατήρησης των μέτρων ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας. Στη σύνοδο ήταν παρών και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και προσυπογράψε το τελικό ανακοινωθέν.

Δεν είναι παράξενο ότι ο ίδιος άνθρωπος – με την ίδια ιδιότητα φυσικά – δηλώνει τώρα ώστε πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας;

Και όμως δεν είναι. Η απόφαση της G20 αφορούσε στην αμερικανική οικονομία. Η FED, δεν ανησυχεί για τον πληθωρισμό, και δεν αποσύρει τα τρισεκατομμύρια δολαρίων με τα οποία έχει πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά.

Επομένως η απόφαση του κ.Τρισέ, σημαίνει ότι η Μorgan Stanley, η JΡ Μorgan , η Citigroup, Goldman Sachs, θα δανείζονται με 0,25% πληθωρικά δολάρια και θα δανείζουν στην Ευρώπη με 6-7%, ώστε να καλυφθεί σιγά σιγά η τεράστια φούσκα των 2 τετράκις εκατομυρίων, πάνω στην οποία κάθεται στην αμερικανική οικονομία.

Αυτό λέγεται μεταφορά πλούτου από την Ευρώπη, στην Αμερική.

Με τους «παλιούς όρους», των «εθνικών κρατών», οι αποφάσεις του κ. Τρισέ, συνιστούν, «εσχάτη προδοσία».

Πάντως τουλάχιστον τα επιτόκια του ευρώ ο μεσιέ Τρισέ και οι συν αυτώ εμφανίζονται διατεθειμένοι να μην τα ανεβάσουν τώρα κοντά, πλην όμως τη ρευστότητα προς τις τράπεζες ,στα γνωστά προνομιακά επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Κι εμείς και οι τραπεζίτες!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ,ο μεσιέ Τρισέ.

Πέρυσι, αρκετά πριν την κατάρρευση ,της Lehman Brothers (15 Σεπτεμβρίου),Ο Τρισέ ανέβασε τα ευρωπαϊκά επιτόκια , στο 4.25%, για να αντιμετωπίσει τον « πληθωρισμό», που προκάλεσε ο ίδιος , με τις δηλώσεις του για αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Ιούνιο του 2008, ( από την έκτακτη σύνοδο της λέσχης Μπίλντρμπεργκ, στη Νέα Υόρκη, στην οποία συμφωνήθηκε η αποχώρηση της κυρίας Κλίντον από τον αγώνα για την προεδρία ) , οι οποίες έστειλαν το πετρέλαιο στα 149 δολάρια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα υψηλά επιτόκια, καταδίκασε σε ασφυξία τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, ενώ το φθηνό δολάριο ενίσχυσε τις αμερικανικές εξαγωγές και προστάτευσε την αμερικανική οικονομία από τις εισαγωγές. Έτσι οδήγησε συστηματικά την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση, και στήριξε την αμερικανική.

Η ζημιά για την ελληνική οικονομία από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, ήταν 1 δίς ευρώ, το 2008.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 ερωτούσα:
http://deltio11.blogspot.com/2008/09/blog-post_27.html



- «Εξυπηρέτησαν ή όχι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , ο κ. Τρισέ και οι άλλοι τα αμερικανικά τραπεζικά συμφέροντα; Για ποιον δουλεύουν» ;

Στις 8 Ιουνίου 2008, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, (που απoχώρησε από τις εργασίες του 5ου πανελλαδικού συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλοντας την ετερόκλητη πλειοψηφία (που συγκρότησαν, οι άνθρωποι των εργοδοτών και του ΣΕΒ, και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Γκαργκάνα, με τα Εξάρχεια), κατέθεσε στο Προεδρείο, μόνο ένα πολιτικό ψήφισμα, με το οποίο κατήγγειλε στον ελληνικό λαό την σιωπή των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και των κομμάτων και των πολιτικών, για τα «κόλπα» της «Διεθνούς των Καρτέλ και των Κερδοσκόπων».

Το κείμενο του ψηφίσματος ήταν το ακόλουθο:

«Το 5o συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το νέο Colpo Grosso της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και των συνοδοιπόρων της, Πρωθυπουργών.

Ο ηγεμόνας Ζακ Τρισέ, το πρωί της Παρασκευής 07 Ιουνίου 2008, άναψε πράσινο για νέα αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, δήθεν για συγκράτηση του πληθωρισμού, προκαλώντας νέα έκρηξη της διεθνούς τιμής του πετρελαίου από τα 79 στα 89 ευρώ μέσα σε μερικές ώρες, παίρνοντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες των πολιτών όλου του κόσμου και δίνοντας τα, στα Καρτέλ της ενέργειας και στους κάθε μορφής «παπαγάλους».

Το καινούργιο αυτό άλλοθι για κυβερνήσεις και άλλους, για πλήρη παράδοση των πολιτών στις τράπεζες και τις άλλες δυνάμεις της αγοράς, που ασύδοτες λεηλατούν τα εισοδήματα των πολιτών, κουκουλώνουν τα μέσα Ενημέρωσης των « Εθνικών μας Επενδυτών».


Η ετερόκλητη συμμαχία της εργοδοτικής «Αριστεράς», με τους δημοσιογράφους από τα Εξάρχεια και τους «εγκεκριμένους» από τα Χυτήρια των ελεεινόπουλων , αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα και το απέσυρε. Αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια. και Σώπασαν. Διότι είχαν «υποχρεώσεις».

Προχθές στη Βουλή, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ.Παπουτσης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Oικονομικών M. Σαχινίδη ειπε:

«Έχω την αίσθηση ότι έχετε αργήσει να απαντήσετε στον κ. Tρισέ, ο οποίος επαναλαμβάνει συνεχώς τις διατυπώσεις του, τα υπονοούμενα, την κριτική του εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Kάποιος νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να του μιλήσει και να του πει ότι για εκείνους που γνωρίζουν, αυτού του είδους οι πολιτικές δηλώσεις στην πραγματικότητα λειτουργούν υπέρ των κερδοσκόπων στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και κυρίως τις αγορές οι οποίες προετοιμάζονται να δανείσουν την Eλλάδα.
Kάποιος πρέπει να μιλήσει επιτέλους, όπως πρέπει να μιλήσει κάποιος και στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή. Γιατί ο ελληνικός λαός ψήφισε πριν από 40 ημέρες τον Γιώργο Παπανδρέου κυβερνήτη της χώρας. Δεν ψήφισε ούτε τον κ. Aλμούνια, ούτε τον κ. Tρισέ».

Είναι καιρός η Δημοκρατία μας, να αντισταθεί, στην Παγκόσμια Χούντα των Τραπεζιτών.

-Η ελληνική βουλή, έχει καιρό μέχρι το Δεκέμβριο, να απαιτήσει, την απομάκρυνση του Τρισέ, την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει , και την διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων ρευστότητας.

ΥΓ.Θα μπορούσε να αποφασίσει και την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισσαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: