Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ο κ. Βαρόνος ο ηγεμών, και τα επιτόκια.

Το New Deal,των Ροθτσάιλντ και ο «απόλυτος συντονισμός».

Σπύρος Χατζάρας

Η NM Rothschild & Sons, που «συμβουλεύει» τη βρετανική κυβέρνηση και τον κ. Γκόρντον Μπράουν, για την αντιμετώπιση και την διαχείριση της «παγκόσμιας» οικονομικής κρίσης ,υπέβαλε, το σχέδιο «παγκόσμιο New Deal», το οποίο παρουσίασε στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Ένα νέο παγκόσμιο New Deal, που θα εμπλέκει όλες τις χώρες του πλανήτη στην επιχείρηση αποκατάστασης και εκκαθάρισης του τραπεζικού συστήματος, είναι δυνατό εντός των προσεχών μηνών», πρότεινε ο κ. Μπράουν και ο Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση, πως τα σχέδια της δικής του κυβέρνησής , για τα «τοξικά στοιχεία ενεργητικού» των πιστωτικών ιδρυμάτων, θα πετύχουν. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Citigroup κατρακύλησε στα 1.22 δολ.(0.97 ευρώ).

Η λύση είναι σοφή και απλή. Επιμερισμός του προβλήματος σε όλους. Μέρισμα
χρεοκοπίας για όλους. Συμβουλές για τη διαχείριση των χρεών, των ζημιών, και των χρεοκοπιών, με προμήθεια, θα παρέχει η οικογένεια Rothschild.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Rothschild είναι εβραϊκή οικογένεια, αλλά είμαστε υπερήφανοι που δραστηριοποιούμεθα και στις χώρες του Κόλπου . Εντούτοις, παίρνει το χρόνο να αφήσεις το αποτύπωμα σου παγκόσμια » δήλωσε, στην «The National» των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Βαρόνος David de Rothschild, που ανέλαβε πρόεδρος της NM Rothschild & Sons το 2003 διαδεχόμενος τον εξάδελφό του Sir Evelyn de Rothschild.

«Εργαζόμαστε με καθαρά συμβουλευτική ιδιότητα. Δεν δανείζουμε και δεν ασφαλίζουμε, επειδή αυτό δημιουργεί τις συγκρούσεις. Είμαστε ευαίσθητοι στις τραπεζικές σχέσεις. Κοιτάζουμε για να εξασφαλίζουμε οικονομική ευελιξία για τους πελάτες μας.» εξηγεί, ο Βαρόνος David de Rothschild.

Η οικογένεια Rothschild κατέχει τώρα ισχυρές θέσεις στην Ευρώπη, στην Ασία και ειδικά Κίνα, στην Ινδία, καθώς επίσης και Βραζιλία, εκεί ακριβώς που υπάρχει ακόμα ανάπτυξη το διαθέσιμο χρήμα. Αναμιγνύονται επίσης στις εκκαθάριση των πτωχεύσεων στις ΗΠΑ. Ο τομέας αυτός αναμφισβήτητα, θα έχει πολύ περισσότερη δραστηριότητα τους προσεχείς μήνες.

Οι διαχειριστές του συστήματος κερδίζουν και από την πτώχευση. Διότι το κέρδος τώρα, βρίσκεται στις προμήθειες.

Οι διαχειριστές του συστήματος , φροντίζουν ώστε το αμερικανικό δολάριο να ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γέν. παρά τη συσσώρευση κακών ειδήσεων.
Οι «παπαγάλοι» του συστήματος εξηγούν ότι το δολάριο δεν πρέπει να είναι «τέλειο» και ιδιαίτερα σταθερό, απλά πρέπει να είναι περισσότερο καλό από τα άλλα νομίσματα. « Και αυτή τη στιγμή το δολάριο είναι το λιγότερο κακό νόμισμα

«Η συγκριτική ανωτερότητα του δολαρίου, γραφεί ο Jim Jubak, δεν θα διαρκέσει για πάντα, αλλά θα της έδινα τουλάχιστον έξι ακόμα μήνες. Αυτός είναι αρκετά μακρύς δρόμος έτσι ώστε οι επενδυτές πρέπει να ενσωματώσουν την υποτίμηση του δολαρίου στις στρατηγικές επένδυσής τους».

Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζουν ότι η υποτίμηση θα αυξήσει την ρευστότητα σε δολάρια, των πολυεθνικών εταιρειών, που θα μεταφέρουν στην «πατρίδα» τα «υπερτιμημένα» κέρδη τους. (Deere , PepsiCo , Coca-Cola , McDonald's κλπ ) , και τα κέρδη αυτά, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Η υποτίμηση του δολαρίου θα σημάνει και την οικονομική εξασθένηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ιδίως της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, και του Ιράν.

Η υποτίμηση του δολαρίου θα σημάνει και την ραγδαία ανατίμηση του χρυσού, στο οποίων ήδη έχουν τοποθετηθεί όσοι ακούν τις συμβουλές της οικογένειας Rothschild.

Το υπερτιμημένο δολάριο διευκολύνει την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, όπου οι επενδύσεις είναι φθηνότερες. Η υποτίμηση θα κρατήσει τα δολάρια εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να επιτύχει το σχέδιο της NM Rothschild & Sons,για το παγκόσμιο New Deal, που θα εμπλέκει όλες τις χώρες του πλανήτη, χρειάζεται «συντονισμός» .

Χρειάζεται ένα κέντρο αποφάσεων. « Για να επιζήσει μια οικογενειακή επιχείρηση κάθε γενιά χρειάζεται έναν ηγέτη» εξηγεί ο βαρόνος. Επομένως, χρειαζόμαστε, ένα κέντρο αποφάσεων , και όχι πολυφωνία . Συντονισμός . (Προς τις αποφάσεις και τις ντιρεκτίβες) .Αντιλαμβανόμεθα, έτσι και τα καθήκοντά του κ.Τρισέ.

Η διαφορά της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 1929 με τη σημερινή, εκτός από το μέγεθος, εστιάζεται και στο ήθος. Μέχρι σήμερα μόνον δύο «επενδυτές» αυτοκτόνησαν, και κανένας τραπεζίτης δεν έχει «πηδήξει από το παράθυρο».

Οι τεχνοκράτες που έχουν χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια», δίνουν τη μάχη του οικουμενικού συστήματος, ακολουθώντας τις συμβουλές, της οικογένειας. Καταριόνται το επάρατο κράτος. Δηλαδή τη Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2009 στο 0,5% από 2,2%. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση θα είναι μεγαλύτερη από ότι προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ,δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ και τόνισε ότι μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας είναι πλέον δικαιολογημένη.

Ο Ισπανός Επίτροπος κ. Αλμούνια , ζήτησε από τα κράτη μέλη να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές μας είναι να αντισταθούμε στην άνοδο του προστατευτισμού, ο οποίος δείχνει ανησυχητικά σημάδια ανάκαμψης», ανέφερε ο Αλμούνια. «Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την τάση αυτή και να προστατέψουμε τις ανοιχτές αγορές σε κάθε ευκαιρία», ορκίστηκε.

Στην Αθήνα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο στόχος μας, είναι να υπάρξει απόλυτος συντονισμός όλων των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και συνεργασία και αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της κρίσης» .

«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά, δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου 2008, ο Βαρόνος David de Rothschild, στην σοβιετικού τύπου νοοτροπία που εμφανίστηκε στο Παρίσι το 1982, με την άνοδο του Μιτεράν, με τα εξαιρετικά μέτρα, που λαμβάνουν πολιτικοί όπως ο Gordon Brown και ο Nicolas Sarkozy, που προσπαθούν να σώσουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα από τη συστημική κατάρρευση. Οι παρεμβάσεις τους προστάτευσε άλλο κόσμο από δισεκατομμύρια ανέργους. Σε πέντε έως 10 έτη Οι τράπεζες θα πωληθούν με κέρδος.»

Η NM Rothschild & Sons δεν έχει υποστεί πλήγματα από την κρίση.

«Θα μπορούσατε να πείτε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερες ιδέες από άλλους, ή μπορεί να οφείλεται στη δομή της επιχείρησής μας. Ως οικογενειακή επιχείρηση, θέλουμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο.» εξήγησε στην « National», ο βαρόνος.

ΥΓ.Μειωμένες κατά 99% ήταν οι αποδοχές του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Blackstone, Στίβεν Σγουάρτζμαν, το 2008, μετά τις ζημιές ύψους 1,33 δισ. δολαρίων, που εμφάνισε η εταιρία.Ο Σγουάρτζμαν – ο οποίος έχει γιορτάσει τα 60α του γενέθλια, το 2007, με ένα πάρτι τριών εκατ. δολαρίων – δεν έλαβε πέρυσι μπόνους, πέραν του βασικού μισθού των 350.000 δολαρίων.
Μειωμένες κατά 99% ήταν και οι αποδοχές του έτερου ιδρυτή της Blackstone, Πίτερ Πέτερσον, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι από την εταιρεία.Η Blackstone έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη χρηματοοικονομική κρίση και το «πάγωμα» των πιστωτικών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: