Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Στην Ευρώπη ψηφίζουμε Απαλλαγή. Η Ευρώπη δεν αλλάζει με τις παραδουλεύτρες των αφεντικών!

του Σπύρου Χατζάρα 


Οι ασήμαντοι Τιμαριώτες του Σοβιετικού Ράιχ των Βρυξελλών , προσέτρεξαν, για μια ακόμα φορά στα «Κεντρικά», όπου τους φώναξαν οι Άρχοντες τους, και υποσχέθηκαν στον χαζό λα(γ)ό στιφάδο, που τους παρακολουθεί από το γυαλί, «Αλλαγή». Ο ευρω-Μανωλιός , θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς. 

«Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για ισχυρή Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που αλλάζει», είπε ο Κούλης Ζήμενς, από τις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό». «Ψήφο Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα» ζήτησε από τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη. 
«Ψήφο Αλλαγής», σε «μια Ευρώπη που αλλάζει». Μόνο που όλο τα ίδια μένουν. 

Οι υπάλληλοι του Κράτους Δικαίου, οι επαρχιώτες κολαούζοι, που προσέτρεξαν στα Κεντρικά, δεν είναι φορείς αλλαγής. 
Ο Κούλης , η Φώφη και ο Αλιέκσι, είναι το Ψέμα. Την ίδια στιγμή, που μαζεύτηκαν οι Βασσάλοι των Ευρωκομμάτων το μήνυμα της Αλλαγής ήρθε από την Ολλανδία. 
Στις εκλογές για το περιφερειακά συμβούλια, το «Φόρουμ για τη Δημοκρατία», με επικεφαλής τον 35χρονο Τιερί Μποντέ, άλλαξε το πολιτικό σκηνικό. Το «Φόρουμ» ήρθε πρώτο σε δυο περιφέρεις και θα ηγηθεί των τοπικών κυβερνήσεων ενώ θα εκλέξει 13 από τους 75 Γερουσιαστές. Προηγουμένως δεν είχε κανέναν. Το άλλο λαϊκιστικό κόμμα , το Κόμμα της Ελευθερίας του Χέιρτ Βίλντερς, πλήρωσε το τίμημα του κυβερνητισμού. Έχασε περίπου το 40% της δύναμης του και από τους 9 Γερουσιαστές θα έχει 5. Συνολικά όμως οι «λαϊκιστές» θα είναι 18. Διπλάσιοι. 
Ο νέος «δημόσιος» κίνδυνος , ο Τιερί Μποντέ, δήλωσε: «Είμαι ιδεολογικά κατά της ΕΕ, εναντίον της εσωτερικής αγοράς, έναντιον των ανοικτών συνόρων, έναντιον του ευρώ, ενάντια σε ολόκληρο το πράγμα». 
Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, είπε: «Η αλαζονεία και η ηλιθιότητα των κυβερνώντων τιμωρήθηκαν». 

Το 13 Γερουσιαστές του  Φόρουμ , είναι μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα.


Οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε  θα έχουν 12 και
οι άλλοτε κραταιοί «Χριστιανοδημοκράτες», (CDA), έπεσαν από τους 12  στους  9.
 Οι «κεντρώοι» Δημοκρατικοί , (D66), έπεσαν στους 6, ενώ η Χριστιανική  Ένωση, που είναι «προοδευτικά» στο μεταναστευτικό και το περιβάλλον, θα έχει 4. Ο κυβερνητικός Συνασπισμός θα έχει 31.   

Το Κόμμα του Βίλντερς (PVV), θα έχει 5, το «κεντροαριστερό»  «Εργατικό Κόμμα» θα έχει 7, οι Σοσιαλιστές 4, οι Πράσινοι 9, οι Φιλόζωοι , (Partij voor de Dieren) θα έχουν 3, το Κόμμα των Συνταξιούχων,  50PLUS, 2.

Αυτή είναι η «Αλλαγή», προς το Ευρω-Κατεστημένο , με τα οποίο συγκρούστηκε και ο μετριοπαθείς πρωθυπουργός της Ουγγαρίας , που τον διέγραψαν από το ΕΛΚ, αλλά «προσωρινά».


 Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες , (SPD), σχολίασαν, ότι «η απόφαση της προσωρινης διαγραφής δεν αφορά την Ευρώπη ή τη δημοκρατία, αλλά πρόκειται για μία βρώμικη προεκλογική συμφωνία». «Γιατί προσωρινή αναστολή και όχι οριστικός αποκλεισμός;», αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος, ενώ οι Πράσινοι μίλησαν για «φαύλο συμβιβασμό» και είπαν ότι «η αποφασιστική συμβολή στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει διαφορετική μορφή». Όλα τα κόμματα του δικτατορικού ευρω-τόξου, μιλάνε για «Ανοιχτά Σύνορα», «ανθρώπινα δικαιώματα», το «περιβάλλον», και όποιος είναι αντίθετος με την Ευρω-φασιστική ευρω-Χούντα είναι, «δεξιός» εθνικιστής. 

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε ότι «πρέπει να έχουμε τα ίδια στάνταρντ για το βιοτικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη». Δηλαδή, πρέπει να έχουμε για τους ιδιους στόχους, αλλά δεν μίλησε για σύγκλιση των βιοτικών επίπεδων, που ζητούσε ο Μακαρίτης ο Ανδρέας. 
Άλλο σύγκλιση των οικονομικών πολιτικών και άλλο σύγκλιση των βιοτικών επιπέδων . Αλλαγή σημαίνει σύγκλιση βιοτικών επιπέδων, και σύγκλιση επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: