Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Με τον Λάτση ή με τον Δήμο;

Περί αρχών ,ιδεολογιών, διακυβέρνησης, και επανάστασης.

Η Δικαιοσύνη ,μπορεί να είναι νέο-φιλελεύθερη, νέο-σοσιαλιστική, νέο-πατριωτική, δεξιά, αριστερή ή κεντρώα;
Η σύνεση; Η ελευθερία;
Οι αρχές της γαλλικής Επανάστασης, Liberté - Egalité - Fraternité , σε ποια ιδεολογία ,της αγοράς, ανήκουν;
Όταν ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος ,θέσπιζε το "αλληλέγγυον" το 995 μ.Χ (περίπου) ,που ανάγκαζε τους μεγαλογαιοκτήμονες της εποχής του,(το "κεφάλαιο"), να πληρώνουν τους φόρους των μικρών καλλιεργητών και των ακτημόνων ,όταν αυτοί αδυνατούσαν να το πράξουν ,ποια ιδεολογία υπηρετούσε; Την αριστερή ή την δεξιά;
Η απαγόρευση του τόκου από το Κοράνι, ειναι δεξιά ή αριστερή πολιτική;
Ο Σόλωνας που επέβαλε την "σεισάχθεια", ηταν αριστερός ή δεξιός;

Ο Εφιάλτης ο Αθηναίος, ο γιος του Σοφωνίδη, που αγωνίστηκε για τον περιορισμό της εξουσίας των αριστοκρατών και που ήταν φτωχός, δίκαιος και αδιάφθορος θα ψήφιζε Καραμανλή ή Παπανδρέου σήμερα; Ή μήπως ΑΚΟΑ-Σόρος ;
(Ο Εφιάλτης μετέφερε τις πολιτικές, ελεγκτικές και δικαστικές αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου στην εκκλησία του δήμου, τη βουλή και τα λαϊκά δικαστήρια της Ηλιαίας.Αυτός δημιούργησε την αθηναϊκή δημοκρατία. Επιφόρτισε τη βουλή με το συντονισμό και την επίβλεψη των αρχών που εμπλέκονταν σε πράξεις διοικήσεως και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που ανέκυπταν στο διάστημα ανάμεσα σε δύο συνεδριάσεις του δήμου και μετέτρεψε την Ηλιαία, του Σόλωνα, που ως τότε συνερχόταν ολόκληρη και πιθανόν ταυτιζόταν με την εκκλησία του δήμου, σε «δεξαμενή» 6000 κληρωμένων και ορκισμένων Αθηναίων άνω των 30 ετών, από την οποία λαμβάνονται στο εξής οι δικαστές για τα «Ηλιαστικά» δικαστήρια).

Το Δίλλημα είναι απλό. Είτε με τον «Δήμο», είτε με τους «Ολίγους». Είτε με τους «αδυνάτους» είτε με τους «ισχυρούς».Είτε Δημοκρατικός είτε «Ολιγαρχικός Τραπεζόφρων».
Ξεκάθαρη επιλογή.
Οι πολιτικοί μας, που δεν ακούν και δεν βλέπουν, ότι ο "ληστής Λάτσης", που ενεδρεύει κοντά στις Σκιρωνίδες Πέτρες (Σκίρων), και την Ελευσίνα (Κερκύων), κατατρώγει τις σάρκες του ελληνικού λαού, πουλώντας τη βενζίνη με 100 ευρώ καπέλο στον τόνο, ανήκουν στους υπηρέτες των Ολιγαρχικών.

Με τον Λάτση ή με τον Δήμο; (τον Λαό).

ΥΓ1. Θησέας θα υπάρξει;
ΥΓ2.(Ο Εφιάλτης, δολοφονήθηκε το 461 π.Χ από όργανα των αριστοκρατικών και τον ηγετικό ρόλο του, στη δημοκρατική παράταξη της Αθήνας, ανέλαβε ο Περικλής).

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: