Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η Χούντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης επελαύνει και ζητάει 2 τρίς ευρώ

Το σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και οι προσωπικές ευθύνες του πλασιέ της , αποκαλύπτονται.

του Σπύρου Χατζάρα

Ο πλασιέ της παγκόσμιας διακυβέρνησης, Άβερελ παπα-Εβραίου,
από τη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε την ανάγκη, «διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης», και διατύπωσε την βλακώδη θεωρία του «εξανθρωπισμού των αγορών»: «Θέλουμε αγορές που να υπηρετούν το λαό, καθιστώντας την παγκοσμιοποίηση πιο ανθρώπινη», είπε, και έμεινε στην Ιστορία.

Λίγο πριν , στις 15 Ιουνίου, οι αγορές υποβάθμισαν δια της Moody’s τα ελληνικά ομόλογα , σε «ΒΒ+» , όπως ήδη είχε κάνει η S&Ρ. Η Fitch. τα βαθμολογεί ως «ΒΒΒ-» .
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αντέδρασε, αλλά , «με διακριτικό τρόπο» στην αναπάντεχη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, «Με τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα, σε συνεργασία με την τριμερή επιτροπή, η κατάσταση είναι αντικειμενικά καλύτερη. Πριν να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας η Ελλάδα είχε καλύτερη βαθμολογία από τη σημερινή του οίκου Moody’s», είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και πρόσθεσε: «Εδώ σταματά το σχόλιό μου».
Το κόλπο των «υποβαθμίσεων», από τις εταιρείες αξιολόγησης του Θεού, και του δολαρίου, ενισχύουν τους «φόβους» των «αγορών» και των «τσιφούτ-επενδυτών» για τα κρατικά χρέη των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης.
Μετά την υποβάθμιση και της Moody's, όσα ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια ακολουθούν τους δείκτες Citigroup, Barclays, JP Morgan θα αναγκαστούν σε ρευστοποιήσεις των θέσεών τους σε ελληνικά ομόλογα. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δείκτες των ξένων οίκων στηρίζονται στις αξιολογήσεις των S&Ρ και Moody's , οι (επαγγελματίες) διαχειριστές έχουν την υποχρέωση να «ξεφορτωθούν» τα… ελληνικά «σκουπίδια» από τα χαρτοφυλάκιά τους και τα τραπεζικά στελέχη στα dealing room της Αθήνας παρακολουθούν στα τερματικά τους ένα ιδιότυπο θέατρο παραλόγου: Με τους αγοραστές εξαφανισμένους από προσώπου γης και με συναλλαγές ασήμαντης αξίας, οι αποδόσεις, τα spread και τα κόστη ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύονται και πάλι σε επίπεδα-ρεκόρ, πέριξ των 1.000 μονάδων βάσης, που υποδηλώνουν πιθανότητα άμεσης χρεοκοπίας της χώρας σε ποσοστό της τάξεως του 70%!
Με τον τρόπο αυτό πιέζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (για εκβιασμό πρόκειται ) να απορροφήσει μαζικά ελληνικούς τίτλους, προσφέροντας πολλές δεκάδες δις. ευρώ στους «εγκλωβισμένους» διαχειριστές.

Όλο το σενάριο και η παράσταση είναι πλέον ορατά. Όπως και η αβουλία και η αδράνεια της Αθήνας , της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών.
Η απάντηση έπρεπε να είναι μία.

Άμεση απαγόρευση στα ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών Ταμείων να ακολουθούν τους δείκτες των αμερικανικών τραπεζών και των Moody’s , S&Ρ. και Fitch .


Η καγκελάριος Μέρκελ, είχε μιλήσει για ανοικτό πόλεμο των αγορών κατά των πολιτικών , αλλά τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν, ότι πρόκειται προς το παρόν για έναν ανοικτό εκβιασμό από τις μεγάλες τράπεζες, για όλο και μεγαλύτερες παροχές από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, τις οποίες οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να μεταφέρουν στους φορολογούμενους, εξωθώντας τις κοινωνίες στα όρια της αντοχής τους.

Ο Γουίλεμ Μπίτερ, εκ των κορυφαίων αναλυτών της Citigroup, ανέλαβε με έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε προχθές, να μεταφέρει στους πολιτικούς ηγέτες, τους όρους της παγκόσμιας διακυβέρνησης ,των βαρόνων.
Τα 860 δις. ευρώ, που έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν οι Ευρωπαίοι για τη διάσωση της Ελλάδας και όσων άλλων οικονομιών της Ευρωζώνης βρεθούν σε αδυναμία δανεισμού, δεν φθάνουν για να καλύψουν ούτε τις μισές «ανάγκες των αγορών».
Ο Μπίτερ, ζήτησε ευθέως να ανεβεί το δίχτυ προστασίας στα 2 τρις. ευρώ.

Οι αγορές ετοιμάζονται και για την επόμενη μέρα διαχείρισης του αέρα.
Σχεδιάζουν για το επόμενο έτος σημαντική αύξηση θέσεων σε μετοχές. Οι 20.000, πλουσιότεροι επενδυτές του κόσμου ,( αυξήθηκαν κατά 17,1% το περασμένο έτος), θα τοποθετήσουν κεφάλαια 39 τρις δολαρίων, ως εξής: Το 2011 θα αυξήσουν τις θέσεις τους σε μετοχές στο 35% από 29% φέτος. Τα μετρητά αναμένεται να περιοριστούν (κατά μέσο όρο ) σε 13% από 17% και τα ακίνητα σε 14% από 18%.
Στους σχεδιασμούς τους είναι και η αύξηση των τοποθετήσεων σε εναλλακτικές επενδύσεις στο 8% του χαρτοφυλακίου από 6% το προηγούμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: